RECEPTE: Kabači ar krēmīgu gaileņu mērci

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Ceļot galdā ceptus kabačus ar aromātisku gaileņu mērci, gardas pusdienas vai sātīgas vakariņas nodrošinātas!

SASTĀVDAĻAS:

• kabacis

• eļļa cepšanai

sēņu mērcei: 400 g gaileņu

• 1 sīpols, 1–2 ķiploka daiviņas

• 50 g cauraudzīša

• 100 ml saldā krējuma

• 1 ēdamkarote baraviku majonēzes

• sāls, svaigi malti melnie pipari, dilles

PAGATAVOŠANA: kabaci sagriež ripās, liek bļodā, viegli apsāla un pagaida, līdz sāk suloties. Kabaču ripiņas sakarsētā eļļā no abām pusēm apcep, līdz tās kļūst zeltainas un ir mīkstas. Uz papīra dvieļa nosusina lieko taukumu. Gatavo sēņu mērci: sasmalcinātu sīpolu, salmiņos sagrieztu cauraudzīti un sakapātu ķiploku pannā apcep, pievieno gailenes. Turpina cept, līdz gailenes mīkstas (nedrīkst pārcept – tad gailenes kļūst sīkstas!). Pievieno saldo krējumu, karoti majonēzes ar baraviku garšu, sāli un piparus. Kad mērce sāk biezēt, tā ir gatava. Mērci uzlej ceptajiem kabačiem, pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm. Pasniedz karstu.

Izklaide

Sestdien, 31. maijā, Jūrmalā notiks vasaras ieskaņas pasākums – Kūrorta svētki. Vasaras sākums tiks ieskandināts ar daudzveidīgu pasākumu programmu visas dienas garumā no plkst. 12.00 līdz pusnaktij Majoros un Dzintaros. Vakara kulminācijā Majoru pludmalē skatītājus priecēs aizraujošs aviošovs, svētku lielkoncertā uzstāsies latviešu rokmūziķis Ivo Fomins, hiphopa grupa “Singapūras satīns” un muzikālā apvienība “Dagamba” un vasara tiks sveikta krāšņā muzikālā uguņošanas priekšnesumā.