Jo termometra stabiņš kāpj augstāk, jo lielāka arī bērnu vēlme pēc saldējuma. Cik daudz saldējuma dienā vajadzētu apēst, kā neapjukt lielajā saldējumu izvēlē, un kā to pagatavot mājas apstākļos, stāsta Rimi Bērniem uztura speciāliste Olga Ļubina, bet saldējuma recepti piedāvā Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis.
Tomāti ir izmantojami dažādos ēdienos, taču viens no klasiskākajiem, vieglāk pagatavojamākajiem un arī garšīgākajiem ir tomātu zupa. Tai iespējami vairāki izpildījumi – tomātu zupa ar gaļu, asā tomātu zupa, veģetārā un dažādas citas variācijas, kas viegli pielāgojamas dažādām gaumēm un vēlmēm.
Pannakota ir gards, krēmīgs deserts. Šajā variantā krēms tiek vārīts uz lēnas uguns ar kokosriekstu pienu un laima miziņu. Tas papildināts ar svaigām zemenēm un grauzdētām kokosriekstu pārslām.
Ņemot vērā, ka ikvienam no mums kādu reizi darba dienā trūcis laika, lai pagatavotu gardas brokastis, tad svētdiena ir īstais laiks, lai, iespējams, pagatavotu ko īpašu.
Šoreiz piedāvājam trīs vienkāršas brokastu ēdienu receptes.
Lai gan cilvēki ļoti labi apzinās, ka mutes veselība ietekmē katra vispārējo veselības stāvokli, tomēr 44% Latvijas iedzīvotāju pie zobārsta vēršas tikai tad, kad ir jau parādījušās sāpes. To apliecina Starptautiskās mutes veselības dienas aptauja.
Gribas ieplānot pavasara talkas un pirmos piknikus, neraugoties uz laikapstākļu kaprīzēm. Tas nozīmē, ka āra aktivitātēm vajadzīgs piemērots apģērbs, bet pēc tām – piemērots cienasts. Īpaši labi vēsākā laikā noder sildoši ēdieni. Tos viegli var pagatavot, izmantojot kādu no piecām sildošajām garšvielām – melnos piparus, Teličeri piparus, ingveru, kariju vai kardamonu. Pieredzē dalās AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
Starptautiskā sieviešu diena jeb 8. marta svētki ir diena, kad esam raduši iepriecināt un apdāvināt daiļā dzimuma pārstāves. Nevar noliegt, ka viedokļi par šiem svētkiem mēdz atšķirties, taču gadskārtējie novērojumi liecina — lai kādi būtu uzskati par šo svētku nozīmi, vakarā ielās valda puķu parāde un vīrieši ir gatavi stāvēt garās rindās, lai iegādātos pušķi mīļotajai, māsai un mammai.
«Snikerīši mājas gaumē gatavi, grūti noturēties un visus neapēst vienā rāvienā,» tā savā profilā sociālajā vietnē facebook.com, ievietojusi kārdinošu pašas pagatavotu saldo našķu bildi, raksta studiju tīkla Figura Line uztura speciāliste Ilze Justamente.
Bērni ballītes gaida ar lielu prieku un saviļņojumu, taču vecākiem ballīšu plānošana un ēdienkartes sastādīšana var būt liels izaicinājums, it īpaši ziemā. Šis ir periods, kad sezonālo augļu, ogu un dārzeņu klāsts ir salīdzinoši ierobežots. Lai arī tumšajā sezonā svētku galds būtu bērna acīm kārdinošs un vienlaikus izmaksu ziņā ekonomisks, iedvesmojies no garšas eksperta, pavāra Normunda Baranovska ieteikumiem.
Sautēta sirds Valentīndienas maltītei? Ja tā padomā – laba ideja. Tā var gastronomiskā veidā paust ironiju par komercializēti pārsaldināto šīs dienas gaisotni un pie viena iekļaut savā ēdienkartē vērtīgu subproduktu, kas nebūt nav dārgs vai pārlieku specifisks. Gan jau arī mīļotais cilvēks to pratīs novērtēt.