Recepte

18.feb 2018
Bērni ballītes gaida ar lielu prieku un saviļņojumu, taču vecākiem ballīšu plānošana un ēdienkartes sastādīšana var būt liels izaicinājums, it īpaši ziemā. Šis ir periods, kad sezonālo augļu, ogu un dārzeņu klāsts ir salīdzinoši ierobežots. Lai arī tumšajā sezonā svētku galds būtu bērna acīm kārdinošs un vienlaikus izmaksu ziņā ekonomisks, iedvesmojies no garšas eksperta, pavāra Normunda Baranovska ieteikumiem.
13.feb 2018
Sau­tē­ta sirds Va­len­tīn­die­nas mal­tī­tei? Ja tā pa­do­mā – la­ba ide­ja. Tā var gas­tro­no­mis­kā vei­dā paust iro­ni­ju par ko­mer­ci­ali­zē­ti pār­sal­di­nā­to šīs die­nas gai­sot­ni un pie vie­na ie­kļaut sa­vā ēdien­kar­tē vēr­tī­gu sub­pro­duk­tu, kas ne­būt nav dārgs vai pār­lie­ku spe­ci­fisks. Gan jau arī mī­ļo­tais cil­vēks to pra­tīs no­vēr­tēt.
3.feb 2018
Ziemā biežāk nekā gada siltajos mēnešos vēlamies galdā celt sātīgas un siltas maltītes. Vislabāk tās pagatavot no bagātīgā Latvijas dārzeņu klāsta, kas šogad veikalu plauktos pieejams lētāk. Šādas maltītes ne tikai remdē izsalkumu un silda, bet var būt labs palīgs nepieciešamās vitamīnu devas uzņemšanai gada aukstajā periodā.
photo_camera
3.feb 2018
Dziesmu un deju svētki ir neatņemama Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma daļa. Tadēļ par godu šiem, latviešiem tik nozīmīgiem svētkiem, pazīstamā kūku meistare Liene Zemīte radījusi īpašu svētku kūkas recepti. Tajā gardēde iekļāvusi tikai tradicionālas un Latvijas desertiem raksturīgas sastāvdaļas, kuras namamātes augstu vērtējušas no paaudzes paaudzē.
5.jan 2018
Cepsim ūdenskliņģerus. Tie ideāli atbilst janvāra sākuma tendencei ēst taupīgāk – gan izmaksu, gan kaloriju ziņā. Prāts jau arī vairs nenesas uz svētku delikatesēm, jo pat vislabākās lietas kādreiz apnīk. Cerība, ka ģimenes budžetu glābs samazinātais PVN Latvijai raksturīgajiem augļiem un dārzeņiem, tā īsti neattaisnojās. Nedēļas nogale ir klāt, klimata apstākļi joprojām neļauj baudīt ziemas priekus, un jo vairāk tāpēc brīvo laiku var izmantot, lai izceptu kaut ko pieticīgu, tomēr gardu.
23.dec 2017
Ziemassvētkos nereti vienuviet sapulcējas visa saime, un bagātīgi klāts galds ir neatņemama šī priekpilnā notikuma sastāvdaļa. Lai papildinātu svētku galda ideju grozu, restorāna "Pica Rīga" pavāri piedāvā vienkāršu recepti gardai Ziemassvētku picai eglītes formā.
21.dec 2017
Ziemassvētku laika ēdieni nav iedomājami bez aromātiskām garšvielām, no kurām iespējams veidot arī dažādas kombinācijas. Mūsu vispopulārākās garšvielas šo svētku gaidīšanas laikā ir karstvīna un piparkūku garšvielas, kanēlis, krustnagliņas, safrāns un vaniļas cukurs. Pasaulē dārgākā garšviela – safrāns tiek iegūts no ziediem, un šīs garšvielas saldais aromāts asociējas tieši ar Ziemassvētkiem. Ļoti populāras ir safrāna maizītes, bet safrāna karameles un baltās šokolādes kūka ir sapnis visiem safrāna cienītājiem! par garšvielu pielietojuma idejām stāsta AS "Santa Maria" sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
21.dec 2017
Ziemassvētku smaržu mājās viegli var radīt ar dažādu šim laikam raksturīgo garšvielu – kanēļa, krustnagliņu, ingvera, safrāna, kardamona, vaniļas cukura izmantošanu dažādu cepumu, kēksu, kūku, cepešu, karsto dzērienu un pat dāvanu un svētku rotājumu pagatavošanai, pieredzē dalās AS "Santa Maria" sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
15.dec 2017
Laikā, kad līdz gada sirsnīgākajiem svētkiem Ziemassvētkiem atlikusi vien nedaudz vairāk nekā nedēļa, ir vērts ieskatīties recepšu krājumos, lai pagatavotu gardu svētku maltīti.
7.dec 2017
Lai labi garšo!
26.nov 2017
Brīvdienas ir īstais laiks, kad veltīt kādu brīdi, lai pagatavotu kādu īpašu desertu. Šoreiz brīvdienās iespējams pamēģināt pagatavot gardo šokolādes- mandarīnu kūku.
24.okt 2017
Tradicionālā japāņu zupa Ramen ir sātīga un garšām bagāta. Tomēr ziemeļniekiem tās pagatavošana nereti sagādā galvassāpes – tai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra. Savu Ramen recepti atklāj “Samsung Galaxy Dream Chef” pavāršova fināliste Monta Meiere.
22.okt 2017
Brīvdienas ir īstais laiks, kad kādu brīvo brīdi veltīt gardu desertu pagatavošanai. Šoreiz "Rimi gardēžiem" sniedz padomu, kā pagatavot gardo ābolu un drumstalu desertu.
13.okt 2017
Vietējo dārzeņu bagātība jāizmanto. Līdz ar rudens vēsumu pienācis laiks lielam sātīgas un aromātiskas zupas katlam, jo sevišķi tad, ja brīvdienas iecerēts pavadīt aktīvi, brīvā dabā, izbaudot rudenīgās ainavas, sportojot, strādājot dārzā vai kādu vēlīnu sēni mežā meklējot. Visplašāko dārzeņu klāstu var iekļaut boršča zupā.
8.okt 2017
To­mā­ti ir iz­man­to­ja­mi da­žā­dos ēdie­nos, ta­ču viens no kla­sis­kā­ka­jiem, vieg­lāk pa­ga­ta­vo­ja­mā­ka­jiem un arī garš­īgā­ka­jiem ir to­mā­tu zu­pa. Tai ie­spē­ja­mi vai­rā­ki iz­pil­dī­ju­mi – to­mā­tu zu­pa ar ga­ļu, asā to­mā­tu zu­pa, ve­ģe­tā­rā un da­žā­das ci­tas va­ri­āci­jas, kas vieg­li pie­lā­go­ja­mas da­žā­dām gau­mēm un vēl­mēm. Mā­ja pie­dā­vā sil­tum­nī­cā no­ga­ta­vo­ju­šos apa­ļos sār­tvai­džus pa­pil­di­nāt ar ci­tu ru­dens vel­šu garš­as ni­an­sēm un pār­vērst ko­šā, aro­mā­tis­kā un tu­mī­gā zu­pā, kas, ba­gā­ti­nā­ta ar krauk­šķī­giem za­ļu­mu grauz­di­ņiem, kļūst ga­na ba­ro­jo­ša.
28.sep 2017
Ne reizi vien mums katram bijusi vēlme brokastīs pagatavot kaut ko līdz šim nebijuši. "Rimi gardēži" piedāvā gardu brokastu recepti.
27.sep 2017
“Pica Rīga” pavāri piedāvā “Portobello” picas recepti, ko ikviens var pagatavot mājās kādā drēgnākā rudens vakarā, kad laikapstākļi nevilina doties ārpus mājām.
26.sep 2017
Lai labi garšo!