Rudens ir laiks, kad, iespējams, lietainās un aukstās dienas vairāk tiek pavadītas iekštelpās. Un, kāpēc gan šo laiku nepavadīt gatavojot ko vieglu un gardu?
Šoreiz "Rimi gardēži" piedāvā gardo picas standziņu recepti.
Sastāvdaļas
- Salami desa (sagriezta)
- Kārtainā bezrauga mīkla (1 iepakojums)
- 60g izkausēta sviesta
- ¾ tējk. ķiploku pulvera
- 1 ēdamk. bazilika, svaiga, sakapāta
- 115 g. mocarellas siera, sarīvēta
Mērcei
- 40 g. parmezāna siera, sarīvēta
- 225 g. tomātu pastas
- Pilna sauja svaigu diļļu
Pagatavošana
- Kociņus mērcē siltā ūdenī pusstundu.
- Uzilda krāsni līdz 200°C. Paplāti pārklāj ar cepampapīru.
- Izkaisa miltus un izklāj kārtaino mīklu.
- Izkausē sviestu, pievieno ķiploku pulveri un baziliku, samaisa un apsmērē mīklu.
- Sagriež mīklu strēmelēs.
- Uz iesmiņa uzdur vairākas desas šķēlītes. Tad izsprauž vienu galu iesma mīklas strēmelē un tin mīklu spirālē apkārt iesmiņam, ļaujot desai pavīdēt locījumu vietās. Nostiprina otru galu mīklas pie iesma otrā gala.Liek uz pannas un iekšā krāsnī. Cep 10-12 minūtes.
- Izņem ārā, apber ar sarīvētu mocarellas sieru. Ieliek vēl uz 1 līdz 2 minūtēm krāsnī, lai izkūst siers.
- Tikmēr gatavo mērci - tomātu pastu sajauc ar parmezāna sieru un dillēm. Pasniedz pie picas standziņām.