Lai labi garšo!
SASTĀVDAĻAS:
1 kg plūmju 1 kg ievārījuma cukura 2 kanēļa standziņas 2 zvaigžņu anīsi 200 g mandeļu
PAGATAVOŠANA:
plūmes nomazgā, blanšē, nomizo un atbrīvo no kauliņiem. Sagriež mazākos gabaliņos un ber katlā. Ar vārošu ūdeni blanšē un sasmalcina mandeles, pievieno plūmēm. Pievieno arī kanēļa standziņas, anīsu un maisot 10 minūtes vāra, kamēr plūmes izšķīst. Pievieno speciālo ievārījuma cukuru ar pektīnu un vāra 2-3 minūtes. Ievārījumu noputo, izņem kanēļa standziņas un anīsa zvaigznes, tad noceļ katlu no uguns. Ievārījumu pilda tīrās, siltās burkās, tās aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Mandeļu drupačas, kanēļa un anīsa piegarša ievārījumam piešķir interesantu garšu.