Recepte

1.aug 2017
To­mā­ti ir iz­man­to­ja­mi da­žā­dos ēdie­nos, ta­ču viens no kla­sis­kā­ka­jiem, vieg­lāk pa­ga­ta­vo­ja­mā­ka­jiem un arī garš­īgā­ka­jiem ir to­mā­tu zu­pa. Tai ie­spē­ja­mi vai­rā­ki iz­pil­dī­ju­mi – to­mā­tu zu­pa ar ga­ļu, asā to­mā­tu zu­pa, ve­ģe­tā­rā un da­žā­das ci­tas va­ri­āci­jas, kas vieg­li pie­lā­go­ja­mas da­žā­dām gau­mēm un vēl­mēm.
31.jūl 2017
Beidzot arī Latvijā varam teikt, ka pa īstam varam izbaudīt vasaru un svelmi. Un kas gan šādā karstumā labāk atveldzē, ja ne gards saldējums. "Rimi gardēžiem" piedāvā vairākas gardas saldējuma receptes, ko mājās var pagatavot ikviens no mums.
23.jūl 2017
Kā­da sla­ve­na pa­vā­ra teik­tais «..ja jums mā­jās nav ne­kā ēda­ma, at­ve­riet le­dus­ska­pi, pa­ņe­miet la­si un pa­ga­ta­vo­jiet» jau sen ir fol­klo­ri­zē­jies un ap­au­dzis ar as­prā­tī­giem vie­dā tei­ku­ma tur­pi­nā­ju­miem. Bet ja tā pa­do­mā – kā­pēc gan ne!
10.jūl 2017
11.jūlijā Rīgā ar dažādiem pasākumiem tiks atzīmēta Starptautiskā šokolādes diena. Portāls "gardēži.lv" piedāvā vairākas gardas šokolādes ēdienu receptes saldummīļiem.
30.jun 2017
Kad vasara klāt, aktuāla kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā - dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Viena no būtiskākajām šādu pasākumu sastāvdaļām ir garda maltīte - ko pagatavot, lai pārsteigtu savus mīļos un palutinātu viņu garšas kārpiņas? Bloga "Mākoņoga" autore Linda Ķuze un restorāna "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns sagatavojuši gardus pārsteigumus, kas palīdzēs iepriecināt draugus.
27.jun 2017
Bieži vien, ierodoties mājās no garās darba dienas, organisms pieprasa ko saldu un gardu. Lūk, ātra un vienkārša recepte ikvienam salduma mīlim.
24.jun 2017
"Rimi gardēžiem" sagatavojuši praktisku padomu, ko darīt ar Līgo svētkos neapēsto ķimeņu sieru.
23.jun 2017
Lai labi garšo!
20.jun 2017
Līgo svētki nav iedomājami bez krāšņi klāta svētku galda, kurā pīrāgi ir tikpat neatņemama mielasta sastāvdaļa kā tradicionālais Jāņu siers un alus. Turklāt pīrādziņi parasti garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem. Linda Tellgrēna piedāvā trīs dažādas pīrāgu receptes, lai iepriecinātu ne tikai savas, bet arī pārējo līgotāju garšas kārpiņas.
16.jun 2017
Viens no vasaras iekārojamākajiem našķiem noteikti ir saldējums. Kāpec gan būtu jāpērk veikalā, ja mājās vari uztaisīt pats? Turklāt nekādu parasto, bet gan skābeņu saldējumu mājas gaumē. Lūk, garda recepte nedēļas noslēgumam.
15.jun 2017
Čatnijs jeb pikantā mērce ir aizgūts no indiešu virtuves. Vārds ir radies no apzīmējuma "catni”, kas hindi valodā nozīmē "pikants”. Čatniju izmanto kā garšvielu un piedevu ēdienam. To izmanto ne tikai indiešu ēdieniem ar kariju, bet arī gaļas, zivju un putnu gaļas ēdieniem.
9.jun 2017
Straujiem soļiem tuvojas laiks, kad vasaras pilnbriedā varēsim iegādāties, vai pašu dārzā salasīt vasaras gardākos augļus un ogas. "Rimi gardēžiem" piedāvā īsta vasaras garduma recepti.
8.jun 2017
Nereti nedēļas vidū pienāk dienas, kad organisms pieprasa ko jaunu un nebijušu. Kāpēc gan, lai tā nebūtu zupa? Pavisam ātri iespējams pagatavot šo gardo maltīti-sēņu krēmzupu ar lazdu riekstiem.
2.jun 2017
Šodienas apstākļos ziepes vannasistabā šķitet pavisam ikdienišķa lieta. Tās ir ērti piejamas dažādos tirdzniecības veikalos. Savukārt mūsu senči ziepes pagatavoja paši, izmantojot dabas veltes un lopu taukus.
29.mai 2017
Pavisam nesen sācies īstais rabarberu laiks. "Rimi gardēžiem" piedāvā īpašu gardo aveņu un rabarberu maizīšu recepti.
25.mai 2017
Latvijā priežu meži ir sastopami teju katrā Latvijas novadā, tieši tamdēļ priežu čiekura ievārījums ir iespējama recepte jebkuram interesentam, turklāt ir ļoti veselīgs, kā arī gards. Būtiski līdz jūnijam beigām sameklēt vēl zaļus čiekurus, citādi vēlāk tie kļūst pārāk cieti un recepte var neizdoties.