RECEPTE: Vistu filejas veltnīši ar skābētiem kāpostiem

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Sastāvdaļas. Seši gabaliņi vistu krūtiņu bez ādas, sāls, malti pipari, 150 g  skābēto kāpostu, viena neliela sarkanā paprika, viens neliels sīpols, nedaudz diļļu zaļumu, eļļa cepšanai.

Pagatavošana. Vistu filejas izdauza ar gaļas āmuriņu, uzkaisa sāli un piparus. Papriku un sīpolu sagriež sīkos gabaliņos, pievieno nosusinātiem un sasmalcinātiem skābētajiem kāpostiem, pieliek kapātus diļļu zaļumus, sajauc. Sadala pildījumu sešās daļās, pārliek ar to sagatavotās filejas, satin veltnīšos, sasprauž ar irbulīšiem vai notin ar diegu, liek uz pannas sakarsētā eļļā.

Veltnīšus apcep no abām pusēm zeltaini brūnus, pēc tam samazina uguni, pannai uzliek vāku, cep vēl 20 minūtes.

Uzmanīgi atbrīvo no stiprinājumiem, piedevās pasniedz ceptus vai vārītus kartupeļus.

Latvijā

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsūtītajām vēstulēm personām ar būtiskām neatbilstībām starp viņu bankas kontu apgrozījumu un deklarētajiem ienākumiem līdz šim ir papildus deklarēti maksājamie nodokļi 5,7 miljonu eiro apmērā, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Svarīgākais