Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

RECEPTE: Vistu filejas veltnīši ar skābētiem kāpostiem

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Sastāvdaļas. Seši gabaliņi vistu krūtiņu bez ādas, sāls, malti pipari, 150 g  skābēto kāpostu, viena neliela sarkanā paprika, viens neliels sīpols, nedaudz diļļu zaļumu, eļļa cepšanai.

Pagatavošana. Vistu filejas izdauza ar gaļas āmuriņu, uzkaisa sāli un piparus. Papriku un sīpolu sagriež sīkos gabaliņos, pievieno nosusinātiem un sasmalcinātiem skābētajiem kāpostiem, pieliek kapātus diļļu zaļumus, sajauc. Sadala pildījumu sešās daļās, pārliek ar to sagatavotās filejas, satin veltnīšos, sasprauž ar irbulīšiem vai notin ar diegu, liek uz pannas sakarsētā eļļā.

Veltnīšus apcep no abām pusēm zeltaini brūnus, pēc tam samazina uguni, pannai uzliek vāku, cep vēl 20 minūtes.

Uzmanīgi atbrīvo no stiprinājumiem, piedevās pasniedz ceptus vai vārītus kartupeļus.