RECEPTE: Tru­ša ga­ļas ru­le­tī­tes

© F64

Lai labi garšo!

SA­STĀV­DA­ĻAS: (1 por­ci­jai):

ve­sels tru­sis

Pa­rmas šķiņ­ķis

gai­le­nes, ši­ta­ki sē­nes

ie­priekš sa­ga­ta­vots tru­ša ga­ļas con­fi­ti

grau­du mai­ze

kļa­vu sī­rups

sāls, pi­pa­ri

čat­ni­jam: žā­vē­tas plū­mes, ap­ri­ko­zes, brūk­le­nes, in­gvers, lai­ma mi­zi­ņa, apel­sī­nu su­la, vī­ģes

pie­de­va mai­zei: Di­žo­nas si­ne­pes, bal­tvī­na eti­ķis, ša­lo­tes sī­po­li

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

  1. At­kau­lo tru­si. No fi­le­jas, to iz­dau­zot, ga­ta­vo ru­le­tī­tes, pā­rē­jo ga­ļu ko­pā ar sal­do krē­ju­mu, olu dzel­te­nu­miem un garš­vie­lām sa­strā­dā vien­da­bī­gā ma­sā. Kad ma­sa ga­ta­va, pie­liek ap­cep­tas gai­le­nes un ši­ta­ki sē­nes.
  2. No žā­vē­tām plū­mēm, ap­ri­ko­zēm, brūk­le­nēm, in­gve­ra, lai­ma mi­zi­ņas, vī­ģēm un apel­sī­nu su­las iz­vā­ra čat­ni­ju.
  3. No bal­tvī­na eti­ķa, si­ne­pēm un ša­lo­tes sī­po­liem, tos sa­strā­dā­jot vien­da­bī­gā ma­sā, ie­gūst smē­ri­ņu, ko pa­sniedz ko­pā ar grau­du mai­zi.
  4. Ga­ta­vo ru­le­tī­tes: iz­dau­za ga­ba­lu fi­le­jas, ta­jā liek sa­strā­dā­to ma­su, pār­i pār­klāj ot­ru fi­le­jas ga­ba­lu. Vi­su sa­tin Pa­rmas šķiņ­ķī. Cep ce­peš­krās­nī, ka­mēr ga­tavs.
  5. Kad ru­le­te ga­ta­va, to sa­griež šķē­lī­tēs.
  6. Grau­du mai­zi, kas ie­priekš ap­smē­rē­ta ar kļa­vu sī­ru­pu, vis­pirms sa­sil­da, tad vir­sū liek sī­po­lu un si­nep­ju ma­su. Kār­to uz šķīv­ja.
  7. Uz mai­zes kār­to ru­le­tī­šu ga­ba­li­ņus, bla­kus - tru­ša ga­ļas con­fi­ti un čat­ni­ju. Ro­tā ar za­ļu­miem.

No­de­rī­gi

  • Tru­ša kon­fē (con­fi­ti) ir Fran­ci­jā ra­du­sies ēdie­na teh­no­lo­ģi­ja, kas sā­kot­nē­ji bi­ja do­mā­ta ga­ļas uz­gla­bā­ša­nai. Tru­ša ga­ļai pie­vie­no garš­vie­las, to ap­lej ar zoss tau­kiem un sau­tē ce­peš­krās­nī 110 grā­du tem­pe­ra­tū­rā vis­maz 6 stun­das. Tad sau­tē­to ga­ļu iz­ņem, cie­ši ie­vie­to uz­gla­bā­ša­nas trau­kā un vēl­reiz ap­lej ar tau­kiem. Tā kā ga­ļai nav tie­šas sa­ska­res ar gai­su, tā gla­bā­jas sa­mē­rā il­gu lai­ku.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais