RECEPTE: Gaileņu biezzupa

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

200 g gailenes

1,5 glāzes vistas buljona

divas glāzes piena

sīpols

olas dzeltenums

ēd.k. sviesta

ēd.k. miltu

svaigi malti melnie pipari

sāls

PAGATAVOŠANA: sēnes nomazgā, sīki sagriež, smalki sagriež sīpolus. Pievieno buljonu, liek katlā un vāra aptuveni 10 minūšu, līdz sēnes gatavas, tad izberž caur sietu vai sablenderē.

Atsevišķā katliņā izkausē sviestu, pieliek miltus, samaisa, pielej pienu un vāra vienu līdz divas minūtes, līdz masa sabiezē.

Pievieno sablenderētās gailenes, pēc garšas pieliek piparus, sāli un uz lēnas uguns apmēram 10 minūšu vāra, tad mazliet atdzesē.

Viegli saputo olas dzeltenumu, pievieno virumam un karsē vienu līdz trīs minūtes, neļaujot uzvārīties.

Gaileņu krēmzupu pasniedz karstu ar siera grauzdiņiem.

Svarīgākais