Tomāti ir izmantojami dažādos ēdienos, taču viens no klasiskākajiem, vieglāk pagatavojamākajiem un arī garšīgākajiem ir tomātu zupa. Tai iespējami vairāki izpildījumi – tomātu zupa ar gaļu, asā tomātu zupa, veģetārā un dažādas citas variācijas, kas viegli pielāgojamas dažādām gaumēm un vēlmēm.
Beidzot arī Latvijā varam teikt, ka pa īstam varam izbaudīt vasaru un svelmi. Un kas gan šādā karstumā labāk atveldzē, ja ne gards saldējums. "Rimi gardēžiem" piedāvā vairākas gardas saldējuma receptes, ko mājās var pagatavot ikviens no mums.
Kāda slavena pavāra teiktais «..ja jums mājās nav nekā ēdama, atveriet ledusskapi, paņemiet lasi un pagatavojiet» jau sen ir folklorizējies un apaudzis ar asprātīgiem viedā teikuma turpinājumiem. Bet ja tā padomā – kāpēc gan ne!
11.jūlijā Rīgā ar dažādiem pasākumiem tiks atzīmēta Starptautiskā šokolādes diena. Portāls "gardēži.lv" piedāvā vairākas gardas šokolādes ēdienu receptes saldummīļiem.
Kad vasara klāt, aktuāla kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā - dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Viena no būtiskākajām šādu pasākumu sastāvdaļām ir garda maltīte - ko pagatavot, lai pārsteigtu savus mīļos un palutinātu viņu garšas kārpiņas? Bloga "Mākoņoga" autore Linda Ķuze un restorāna "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns sagatavojuši gardus pārsteigumus, kas palīdzēs iepriecināt draugus.
Līgo svētki nav iedomājami bez krāšņi klāta svētku galda, kurā pīrāgi ir tikpat neatņemama mielasta sastāvdaļa kā tradicionālais Jāņu siers un alus. Turklāt pīrādziņi parasti garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem. Linda Tellgrēna piedāvā trīs dažādas pīrāgu receptes, lai iepriecinātu ne tikai savas, bet arī pārējo līgotāju garšas kārpiņas.
Viens no vasaras iekārojamākajiem našķiem noteikti ir saldējums. Kāpec gan būtu jāpērk veikalā, ja mājās vari uztaisīt pats? Turklāt nekādu parasto, bet gan skābeņu saldējumu mājas gaumē. Lūk, garda recepte nedēļas noslēgumam.
Čatnijs jeb pikantā mērce ir aizgūts no indiešu virtuves. Vārds ir radies no apzīmējuma "catni”, kas hindi valodā nozīmē "pikants”. Čatniju izmanto kā garšvielu un piedevu ēdienam. To izmanto ne tikai indiešu ēdieniem ar kariju, bet arī gaļas, zivju un putnu gaļas ēdieniem.
Straujiem soļiem tuvojas laiks, kad vasaras pilnbriedā varēsim iegādāties, vai pašu dārzā salasīt vasaras gardākos augļus un ogas. "Rimi gardēžiem" piedāvā īsta vasaras garduma recepti.
Nereti nedēļas vidū pienāk dienas, kad organisms pieprasa ko jaunu un nebijušu. Kāpēc gan, lai tā nebūtu zupa? Pavisam ātri iespējams pagatavot šo gardo maltīti-sēņu krēmzupu ar lazdu riekstiem.
Šodienas apstākļos ziepes vannasistabā šķitet pavisam ikdienišķa lieta. Tās ir ērti piejamas dažādos tirdzniecības veikalos. Savukārt mūsu senči ziepes pagatavoja paši, izmantojot dabas veltes un lopu taukus.
Latvijā priežu meži ir sastopami teju katrā Latvijas novadā, tieši tamdēļ priežu čiekura ievārījums ir iespējama recepte jebkuram interesentam, turklāt ir ļoti veselīgs, kā arī gards. Būtiski līdz jūnijam beigām sameklēt vēl zaļus čiekurus, citādi vēlāk tie kļūst pārāk cieti un recepte var neizdoties.