Brīvdienas ir īstais laiks, kad veltīt kādu brīdi, lai pagatavotu kādu īpašu desertu. Šoreiz brīvdienās iespējams pamēģināt pagatavot gardo šokolādes- mandarīnu kūku.
Biskvītam:
- Rūgtā šokolāde, 70% - 200 g
- Skābais krējums - 200 g
- Gī sviests - 150 ml
- Brūnais cukurs - 100 g
- Olas - 3 gab.
- Milti - 5 ēdamk.
Krēmam:
- Maskarpone siers - 250 g
- Skābais krējums - 150 g
- Pūdercukurs - 2 ēdamk.
- Mandarīnu sula - no 1 gab.
- Citrona sula - no 1/2 gab.
Dekoram:
- Mandarīni - 1 kg
- Melisas lapas
- Pūdercukurs
- Sakuļ olas ar cukuru. Ūdens peldē izkausē šokolādi, sajauc ar sviestu un skābo krējumu.
- Olas samaisa ar šokolādes masu un iecilā miltus.
- Masu lej formā un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 160°C 30 - 40 minūtes. Atdzesē.
- Maskarpones sieru sajauc ar pūdercukuru, mandarīnu un citrona miziņām un sulu. Pievieno skābo krējumu un samaisa, lai veidojas viendabīgs krēms.
- Kad biskvīts atdzisis, virsū liek krēmu. Mandarīniem noloba mizu un daiviņas pārber pāri krēmam. Pārkaisa ar pūdercukuru, dekorē ar melisas vai piparmētru lapiņām.
Avots: "gardezi.lv"