Māksliniece Ieva Bondare pirmo reizi pagatavojusi kastaņus, pie viena daloties ar recepti arī sociālajos tīklos.
''Latvijā var izaudzēt tik garšīgus kastaņus! Kastaņi ar sviestiņu un sāli - kas var būt vēl gardāks!''
''Vienmēr ir tik aizraujoši kaut ko gatavot pirmo reizi!'' Facebook raksta Bondare. ''Līdz šim kastaņu ceptā smarža man vienmēr asociējās ar Ņujorku, 5. avēniju! Esot tur, vienmēr, vienu turziņu ar kastaņiem nopirku un uzreiz uz ielas apēdu!''
''Vakar mēs paši savās mājās pirmo reizi gatavojām Rucavā izaudzētus kastaņus! Paldies Puķu Omītei, kura izaudzēja 6 Eiropas ēdamo kastaņu kokus, novāca no koka ražu un arī iztīrija no dzeloņainā apvalka,'' atklāj 13.Saeimā ievēlētā Mārtiņa Bondara dzīvesbiedrene.
Bondari kastaņu gatavošanā pamācījusi slavenā kulinārijas eksperte Signe Meirāne.
''Un Latvijā var izaudzēt tik garšīgus kastaņus! Kastaņi ar sviestiņu un sāli - kas var būt vēl gardāks,'' pauž Bondare, kura arī publicējusi fotogrāfijas un video, kuros redzams, kā tos gatavojusi.