Laikā, kad aiz loga biežāk līst, pūš auksts vējš, īstā lieta ar ko sasildīties ir gardas pusdienas. Un kāpēc gan tajās nepagatavot zupu no sezonas garduma ķirbja?
SASTĀVDAĻAS:
- Ķirbis - 0,9 kg
- Sīpols 1 gab
- Ķiploks 3-4 daivas
- Kajennas pipari ½ tējk
- Dārzeņu buljons 1,5 L
- Olīveļļa- 2 ēdamk
- Piena spēks - 200 ml
PAGATAVOŠANA:
- Notīri un sagatavo visas sastāvdaļas.
- Sagriez ķirbi un sīpolus mazākos gabalos.
- Olīveļļā sautē sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno ķirbja mīkstumu un ķiplokus.
- Sautē vēl 3-5 minūtes un pielej buljonu.
- Buljona vietā vari izmantot arī ūdeni, tad noteikti pievieno vēl dažādus zaļumus un sāli.
- Kad ķirbji kļuvuši mīksti, samal krēmīgā zupā.
- Sildi un pievieno piena spēku.
- Neuzvāri, jo piena spēks, var sarauties kunkuļos. Ja tā notiek, sablenderē to vēlreiz.
- Pasniedz ar sēklu kraukšķi, bet papildus pievieno ķirbju sēklu eļļu.
Avots: Rimi gardēži