Atzīt vai neatzīt Halovīnu, kas nav mūsu tautas tradīcija – par to lai spriež katrs pats. Vecāko paaudzi tas varbūt neaizrauj, bet redzot, kā bērni un mazbērni ar prieku nododas Halovīna izdarībām, pārģērbjas, radot dažādus baisus tēlus, darina ķirbju gaismekļus un dodas pie kaimiņiem lūgt saldumus, patiešām var pārņemt vēlme kaut nedaudz ļauties šai noskaņai. Halovīna svētkos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri pagatavojami ēdieni.
«Tradicionāli Halovīna svētkos goda vieta tiek atvēlēta izgrebtam ķirbim. Ķirbja mīkstumu var izmantot dažādu ēdienu, piemēram, kēksa vai mafinu cepšanai. Garšīgas ir krāsnī ceptas ķirbja šķēles ar garšvielām. Ēdienkarti var papildināt ar ātri un viegli pagatavojamām uzkodām - dārzeņiem, dipu mērcītēm, Tex Mex ēdieniem. Piemēram, papriku var izgrebt līdzīgi kā ķirbi, iegriežot acu un mutes formu, bet tukšo vidu pildot ar burkānu un seleriju nūjiņām. Var arī ēdienu attiecīgi rotāt mazliet baisā Halovīna stilā, piemēram, izvēloties cepumus vai piparkūkas pagatavot ar skeleta zīmējumu. Turklāt tos var sagatavot jau pirms Halovīna svētkiem, izmantojot balto glazūru skeleta kaulu uzzīmēšanai, šokolādes bumbiņas acu vietā, kā arī šokolādes skaidiņas zobu un pirkstu vietā. Šis vakars var būt īstais, lai kopā ar ģimeni un draugiem dekorētu un izceptu apaļas picas ķirbju formā ar paprikas acīm un muti. Dažādo interesanto ēdienu kopā gatavošanu noteikti novērtēs jaunākie ģimenes locekļi, turklāt skeleta cepumi vai piparkūkas pārsteigs pie durvīm klauvējošos mošķīšus - kaimiņu bērnus,» stāsta Inga Auziņa, AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs.
***
Parmas siera un vistas nagetes ar kāpostu salātiem (4 porcijas )
Sastāvdaļas:
Pagatavošana: