GARDĀS BRĪVDIENAS: Halovīna noskaņas ēdienkartē - ātri un vienkārši!

© Publicitātes foto

Atzīt vai neatzīt Halovīnu, kas nav mūsu tautas tradīcija – par to lai spriež katrs pats. Vecāko paaudzi tas varbūt neaizrauj, bet redzot, kā bērni un mazbērni ar prieku nododas Halovīna izdarībām, pārģērbjas, radot dažādus baisus tēlus, darina ķirbju gaismekļus un dodas pie kaimiņiem lūgt saldumus, patiešām var pārņemt vēlme kaut nedaudz ļauties šai noskaņai. Halovīna svētkos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri pagatavojami ēdieni.

ĪPAŠĀ PICA. Halovīna akcentu tai piešķir ķirbja forma, paprikas acis un mute, bet citādā ziņā var turēties pie savas iecienītās receptes / Publicitātes foto

«Tradicionāli Halovīna svētkos goda vieta tiek atvēlēta izgrebtam ķirbim. Ķirbja mīkstumu var izmantot dažādu ēdienu, piemēram, kēksa vai mafinu cepšanai. Garšīgas ir krāsnī ceptas ķirbja šķēles ar garšvielām. Ēdienkarti var papildināt ar ātri un viegli pagatavojamām uzkodām - dārzeņiem, dipu mērcītēm, Tex Mex ēdieniem. Piemēram, papriku var izgrebt līdzīgi kā ķirbi, iegriežot acu un mutes formu, bet tukšo vidu pildot ar burkānu un seleriju nūjiņām. Var arī ēdienu attiecīgi rotāt mazliet baisā Halovīna stilā, piemēram, izvēloties cepumus vai piparkūkas pagatavot ar skeleta zīmējumu. Turklāt tos var sagatavot jau pirms Halovīna svētkiem, izmantojot balto glazūru skeleta kaulu uzzīmēšanai, šokolādes bumbiņas acu vietā, kā arī šokolādes skaidiņas zobu un pirkstu vietā. Šis vakars var būt īstais, lai kopā ar ģimeni un draugiem dekorētu un izceptu apaļas picas ķirbju formā ar paprikas acīm un muti. Dažādo interesanto ēdienu kopā gatavošanu noteikti novērtēs jaunākie ģimenes locekļi, turklāt skeleta cepumi vai piparkūkas pārsteigs pie durvīm klauvējošos mošķīšus - kaimiņu bērnus,» stāsta Inga Auziņa, AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs.

SKELETCEPUMI noderēs gadījumam, ja pie jums atnāk kāds Halovīna saldumu prasītājs. Cepumiem var izmantot piparkūku, smilšu vai kādu citu mīklu, bet skeleti zīmēti ar balto glazūru / Publicitātes foto

***

Receptes

Parmas siera un vistas nagetes ar kāpostu salātiem (4 porcijas )

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • nagetēm
  • 500 g vistas filejas
  • 1 iepakojums Santa Maria Crispy Chicken Spice Mix
  • 100 ml rīvēta Parmas siera
  • kāpostu salātiem
  • 100 ml majonēzes
  • 1 ēdamkarote krēmsiera
  • 1 iepakojums Santa Maria Dip Mix American Ranch
  • 200 g balto kāpostu
  • 1/4 galviņas lapu kāposta
  • 1 burkāns
  • 1 laima sula
  • Santa Maria Rock Salt

Pagatavošana:

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 225°C.
  2. Sagrieziet vistas fileju 3x3 cm gabaliņos.
  3. Lielā bļodā samaisiet garšvielu maisījumu vistas gaļas panēšanai ar rīvēto Parmas sieru.
  4. Pievienojiet vistas gaļas kubiņus un labi apmaisiet, lai visi gabaliņi ir pilnībā pārklāti ar maisījumu.
  5. Uz cepamās plāts izklājiet cepamo papīru, uzlieciet vistas gaļu un cepiet krāsnī 15-20 minūtes.
  6. Pagatavojiet mērci no majonēzes, krēmsiera un dipa mērces maisījums. Nolieciet malā.
  7. Sagrieziet balto un lapu kāpostu, sarīvējiet burkānu.
  8. Ieberiet bļodā, pārslakiet ar izspiestu laima sulu un sajauciet kopā ar mērci.
  9. Pievienojiet sāli pēc garšas.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Izklaide

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) ir saņēmusi apliecinājumu no Patentu valdes par apbalvojuma GAMMA preču zīmes reģistrāciju. Preču zīmes īpašnieks ir biedrība, kura ir izpildītāju un fonogrammu producentu dibināta bezpeļņas organizācija, un Latvijā veic pašmāju un ārvalstu tiesību īpašnieku mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu.