RECEPTE: Tī­ta­ra ga­ļa sie­ru un ana­na­siem

© F64

Lai labi garšo!

Sa­stāv­da­ļas: 60 g svies­ta, sī­pols, 60 g mil­tu, 450 ml tī­ta­ra ga­ļas bul­jo­na, 250 g kon­ser­vē­tu ana­na­su, 250 g Če­da­ras sie­ra, sāls, mel­nie pi­pa­ri, 500 g vā­rī­tas tī­ta­ra ga­ļas, 3 ēdam­ka­ro­tes svai­gi sa­dru­pi­nā­tas rupj­mai­zes, pē­ter­sī­ļi.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: kat­li­ņā iz­kau­sē svies­tu, ie­ber gre­dzen­ti­ņos sa­griez­tu sī­po­lu un, lai­ku pa lai­kam mai­sot, cep uz lē­nas uguns 3 līdz 5 mi­nū­tes, ka­mēr sī­po­li ir mīk­sti, bet ne­mai­na krā­su. Pie­ber mil­tus un mai­sot kar­sē mi­nū­ti. Pa­kā­pe­nis­ki pie­lej bul­jo­nu un ana­na­su su­lu, uz­vā­ra un mai­sa, ka­mēr ma­sa sa­bie­zē. Pie­vie­no ana­na­su ga­ba­li­ņus, da­žus at­stāj grez­no­ša­nai. Ie­jauc trīs ce­tur­tda­ļas sie­ra, pie­ber sā­li un pi­pa­rus. Tī­ta­ra ga­ļas ga­ba­li­ņus lī­dzī­gās da­ļās liek uz šķīv­jiem vai vie­nā lie­lā kars­tum­iz­tu­rī­gā trau­kā. Ga­ļai pār­lej mēr­ci un uz­kai­sa at­li­ku­šo sie­ru un mai­zes dru­pa­tas. Tī­ta­ra ga­ļu liek sa­kar­sē­tā ce­peš­krās­nī un cep 15 līdz 20 mi­nū­tes, ka­mēr tā pil­nī­bā iz­kar­sē­jas un virs­ma kļūst zel­tai­na. Grez­no ar sa­ka­pā­tiem pē­ter­sī­ļiem un pā­rē­jiem ana­na­su ga­ba­li­ņiem.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais