Recepte

26.mai 2020
Laiks beidzot mūs sācis lutināt un vasara ir teju jau ar roku aizsniedzama. Tas ir īstais laiks, lai sevi iepriecinātu ar paša gatavotu saldējumu. Un tam nepieciešamas tikai 5 minūtes.
21.mai 2020
Jā, ceriņi ir veselīgi un ēdami. Ceriņu ziedus ievāc to ziedēšanas laikā, taču jāatceras, ka ceriņi nedrīkst būt potēti. Ceriņiem piemīt antibakteriālas īpašības, kā arī tie nomierinoši iedarbojas uz cilvēka psihi. Lūk, vienkārša ceriņu sīrupa recepte.
15.mai 2020
Reizi dienā, kā norāda uztura speciāliste, kādu kārumu parasti prasās ikvienam. Turklāt, ja šī uzkoda ir kā launags pēc kura paredzēta sportošana, tad sirdsapziņas pārmetumiem te nav vietas – visu enerģiju, ko uzņemsiet, pēcāk arī iztērēsiet. 
12.mai 2020
Aptuveni 46% Latvijas iedzīvotāju kopš ārkārtas stāvokļa ieviešanas nav izmantojuši e-recepti zāļu iegādei citai personai un arī nezinātu, kā to izdarīt, liecina "Mēness aptiekas" un pētījumu centra SKDS veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti.
11.mai 2020
Beidzot atklātībā nākusi karalienes Elizabetes II iecienītāko pankūku recepte, vēsta "Daily Star". Iznākums esot pat tik garšīgs, ka par šo pankūku fanu kļuvis arī bijušais ASV prezidents Dvaits Eizenhauers, kurš ar sievu Mārniju vizītē apciemoja Elizabeti, kad viņai bija tikai 34 gadi. Recepte aprakstīta vēstulē, ko karaliene sūtījusi prezidentam un 2013. gadā tā publicēta grāmatā.
3.mai 2020
Godinot Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu, kad tradicionāli atzīmējam baltā galdauta svētkus, šefpavāre Inga Kalniņa sadarbībā ar “Kronenbourg” bezalkoholisko alu piedāvā trīs receptes, ar kurām iepriecināt sevi, radot svētku sajūtu mājās! Klāsim baltos galdautus un galdā liksim ko svaigu, palutinot savas garšas kārpiņas – bezalkoholiskajā alū vārītas mīdijas, saldajā rīsu pudiņu ar citronu un karameli, savukārt našķošanās brīžiem – Bretaņas sviesta cepumus ar citronu krēmu.
28.apr 2020
Starp Pulāras omletes baudītājiem vienaldzīgo nav, vieniem tā ārkārtīgi garšo un tie saka, ka tā ir katra iztērētā eiro vērta (Pulāras omlete šajā viesnīcā maksā 38 eiro bez piedevām, ar piedevām aptuveni 50-70 eiro atkarībā no sezonas), citiem tas šķiet negaršīgākais ēdiens pasaulē. Šī recepte, protams, ir mana versija par slaveno Pulāras omleti, cenšoties rezultātu maksimāli pietuvināt oriģinālam. Atzīšos, ka man Pulāras omlete garšo vienīgi ar bagātīgām piedevām. No plikas "Pulārietes" gan atteiktos. Bet tas ir mans subjektīvais vērtējums.
17.apr 2020
Laiks izrevidēt ziemai sarūpētos ievārījuma krājumus, protams, ja tādi ir. Dažs savas trīs četras burciņas sen jau izēdis vai, apsietas ar zeltītu lentīti, uzdāvinājis draugiem Ziemassvētkos. Cits turpretī vasarā un rudenī ir čakli pārstrādājis sava dārza ogas un augļus, tāpēc pieliekamais pilns ar zaptēm, bet kādā plaukta stūrī, iespējams, vēl patvērušās pērnās un aizpērnās burkas.
13.apr 2020
Kad paliekam mājās un saimniekojam virtuvē kopā ar bērniem, tā ir lieliska iespēja kļūt radošiem un tostermaizi pārvērst fantastiskā brokastu ēdienā, kas var būt arī lielisks deserts. Gardie ābolmaizes rullīši atgādina ātro ābolu pīrāgu, taču tas pat ir vēl labāks – jo tam nav jāgatavo mīkla.Visa māja smaržos pēc kanēļa un garšas mutē dejos. Un pats labākais ir tas, ka pagatavošana prasīs vien aptuveni pusstundu un daudz prieka, ja gatavošanā iesaistīsiet arī bērnus.
11.apr 2020
Izmēģini Lieldienās arī ko neparastāku par tradiicionālajām olām. Rimi Gardēdes Signe Meirāne un Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.
10.apr 2020
Svētku brīvdienas ir īstais laiks, ko pavadīt kopā ar ģimeni, sarīkojot pašiem savas nelielas svinības. Ja arī šobrīd iespējas doties pie dabas ir ierobežotas, vari sarīkot svētkus piemājas dārzā vai mājoklī un pagatavot ko gardu svētku galdam. Lieldienas var svinēt gan tautas tradīcijās, gan kā reliģiskus svētkus, bet var padarīt arī par vieglu, priecīgu un modernu ģimenes kopā sanākšanu par godu pavasarim.
5.apr 2020
Trīs populāru pavārgrāmatu autore Anna Panna jeb Anna Birmane kopā ar meitiņu un vīru pašizolācijas laiku pavada garās pastaigās pa mežu vai mājās kopīgi gatavojot. Iedvesmojoties no pastaigām un atgriežoties bērnībā, radās divas lieliskas receptes.
4.apr 2020
Ēdienu blogeris Kaspars Virsnītis, kurš nesen kopā ar ģimene atgriezies no 2 mēnešu gara piedzīvojuma Āfrikā un šobrīd kopā ar sievu Kristīni Virsnīti un diviem bērniem #paliecmājās laiku aizvada radot interesantas un vēl neredzētas receptes, kuras lielu atsaucību guvušas sociālajā vietnē “Instagram”.
15.mar 2020
Lai gan auzu pārslu putra bieži tiek ēsta brokastīs, zinātnieku pētījumi liecina, ka tā drīzāk ir piemērota vakariņām, jo tā organismam palīdz sagatavoties miegam, jo īpaši kombinācijā ar banāniem, pienu un magonēm.
12.mar 2020
Starptautiskā sieviešu diena aizvadīta, bet dāmas nepieciešams lutināt ne tikai svētkos – tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā viegli pagatavojamu, veselīgu un garšīgu recepti, kas jebkuru dienu var padarīt īpašu!
7.mar 2020
Izmēģini mājas falafelus, kas būs ne tikai garda, bet arī salīdzinoši veselīga maltīte.
6.mar 2020
Kāda kriminālromāna varone, nevaļīga un izsalkusi policiste, reiz izteicās, ka tunča konservi ir slinko meiteņu draugi. Ja mājās nekā prātīga nav, no vienas tādas kārbiņas var paēst. Bet, ja krājumos ir arī citi produkti, vajadzīgs kāds brīdis laika un nedaudz fantāzijas, lai izdotos patiešām garda maltīte.
6.mar 2020
Neparastas un gardas! Tāds ir šis dateļu našķis, ar ko sevi palutināt pavasarī.
5.mar 2020
Zviedrijas princeses kūkas recepte pirmo reizi parādījusies 1848. gada pāvārgrāmatā, ko izdeva Dženija Akerstrone – Vesterjētlandes hercoga prinča Kārļa trīs meitu skolotāja.
4.mar 2020
Vizuāli iespaidīgi, taču ļoti viegli pagatavojami - tādi ir šie cepumi, kas iepriecinās ikvienu kāruminieku, pieškirot "odziņu" arī, piemēram, svētku galda noformējumam.