29.apr 2020
"Nē, nu es jau varētu ēst veselīgi, bet kurš var atļauties tās čia sēklas un dārgās salātlapas," - saka man klients, un es jau zinu, kas te notiek. Tiek uzskatīts, ka cenas jutīgs pircējs labāk izvēlēsies pusfabrikātus, nevis pilnvērtīgu maltīti. Lai arī par to varētu būt pamats runāt, piemēram, Amerikas Savienotajās Valstīs, situācija Latvijā pircējam ir diezgan labvēlīga - atrast veselīgu pārtiku par maciņam draudzīgu naudu ir vienkārši pat par studenta stipendiju, jo kvalitatīva pārtika nav tikai dārgi eksotiski augļi, superfūdi un pusdienas svaigēdāju restorānos. Uztura speciāliste Ksenija Andrijanova nosauc nedārgus produktus, par kuru pozitīvo efektu uz veselību esam nedaudz piemirsuši.