Eksperiments

11.okt 2024
Kosmētikas zīmola “Uoga Uoga” dibinātāja Lena Sokolovskaja veica unikālu eksperimentu - viņa uzklāja grimu, lecot ar izpletni no trīs kilometru augstuma. Šis neparastais solis apvienoja viņas divas aizraušanās — izpletņlēkšanu un kosmētiku.
28.sep 2024
Gatavojot maltīti no svaigiem brokoļiem, visbiežāk tā kāts tiek izsviests miskastē. Izrādās, ka arī brokoļu kāti ir ēdami un var būt ļoti garšīgi. Šoreiz mēģinājām iemarinēt brokoļu kātus. Receptē vēstīts, ka tiem jāizdodas kraukšķīgiem un ķiplokainiem.
14.sep 2024
Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.
31.aug 2024
Laikā, kad dārzā, tirgos un veikalos ir pieejam svaigi, aromātiski garšaugi, ir jādomā, kur tos likt lietā. Šoreiz nolēmām pagatavot rozmarīna eļļu, kuru izmantot kulinārijā.
3.aug 2024
Kā jau tas pieklājas kabaču laikā, kad to ir tik daudz, tad laiks eksperimentēt ar dažādām receptēm. Ja šovasar jau esat pagatavojuši visas tradicionālās kabaču receptes, tad nekas cits neatliek, kā meklēt jaunas. Sāļo uzkodu piekritējiem šī recepte varētu iet pie sirds!
26.jūl 2024
Tieši pirms gada, pērnvasar, vides sargi cēla trauksmi par Cēsu pils dīķa stāvokli. Piedrazots, aizaudzis ar aļģēm, skābekļa rādītāji kritiski zemi, zivju gandrīz nemaz. Tāds bija speciālistu verdikts, kam sekoja pat ierosinājums nolaist piesārņoto dīķi.
20.jūl 2024
Zemesriekstu sviestu var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. To var pievienot klāt putrām, gatavot saldos ēdienus (cepumos, saldējumā, kūkās u.c.), dažādas mērces un pat pievienot klāt smūtijiem. Veikalos šis sviests mēdz būt visai dārgs, maciņam draudzīgāk būs, ja to pagatavosiet mājās pats!
6.jūl 2024
Vasaras laikā, kad plaši pieejami daudz un dažādi gardi augļi, ogas un dārzeņi, ir īstais laiks dažādiem garšu eksperimentiem. Šoreiz Lifehacks.lv komanda, gatavojoties nākamās nedēļas prognozētajai +30 grādu tveicei, nolēma pagatavot atsvaidzinošu desertu - rabarberu sorbertu.
28.jun 2024
Dienvidāfrikas zinātnieki ievadījuši radioaktīvu materiālu dzīvu degunradžu ragos, lai tos būtu vieglāk atklāt robežpunktos novatoriskā projektā, kura mērķis ir ierobežot malumedniecību.
22.jun 2024
Jau pavisam drīz svinēsim visīsāko nakti un visgarāko dienu. Šie svētki nav iedomājam bez garda ķimeņu siera, atspirdzinoša alus kausa un sulīgas gaļas. Lai galdā nenāktos celt vien šīs trīs lietas, iesakām sevi un citus palutināt ar gardiem siera cepumiem!
8.jun 2024
Vasara ir tā sezona, kad plaši pieejami dažādi dārzeņi, augļi un ogas. Tāpēc ir laiks baudīt tos dažādos veidos. Šoreiz Lifehacks.lv piedāvā pagatavot kraukšķīgus mazsālītos gurķīšus. Tos varēs baudīt jau pāris stundas pēc pagatavošanas!
28.mai 2024
Lai veicinātu jaunās paaudzes interesi par vēlēšanām un demokrātisku lēmumu pieņemšanu, 8.jūnijā, Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā, Siguldas novads pirmo reizi īstenos vēlēšanas bērniem un jauniešiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.
25.mai 2024
Šis ir īstais brīdis, lai eksperimentētu ar dažādām rabarberu receptēm! Šoreiz Lifehacks.lv komanda izmēģināja fikso rabarberu mini "plātsmaizīšu" recepti. Jau laikus varam minēt, ka tās izdevās ļoti gardas!
11.mai 2024
Pesto var gatavot no teju visa, kas ienāk prātā. Par to varam pārliecināties, redzot veikalu plauktos piedāvāto sortimentu. Tomēr, mūsuprāt, viens no garšīgākajiem pesto veidiem ir tieši lakšu pesto. Lakši ir veselīgs, ārstniecisks un gards augs. Tas pēc garšas atgādina ķiploku, tāpēc lakšiem var rast daudzus un dažādus izmantojumus. 
4.mai 2024
Šodien, 4. maijā, svinam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu jeb tā dēvētos Baltā galdauta svētkus. Par godu šiem svētkiem galdā ceļam dažadus labumus.
27.apr 2024
Kādas ir populārākās cilvēku brokastu izvēles? Protams, ka dažadas sviestmaizītes, jo, mainot vien piedevas, var iegūt neskaitāmi daudz un dažādas variācijas. Var, protams, ēst arī brokastu pārslas, biezpienu, augļus, bet viens no populārākajiem ēdieniem ir putras. Visbiežāk tieši mēs mielojamies ar auzu pārslu putru, bet arī putru "pasaulē" ir pieejama ne viena vien cita garda izvēle.
13.apr 2024
Meklējot idejas par pārtikas atkritumu samazināšanu, var rast dažādas idejas, kur sākotnēji šķietamus nelietderīgus produktus izmantot gardu recepšu pagatavošanai.
30.mar 2024
Jau rīt svinēsim Pirmās Lieldienas, tāpēc šis ir pēdējais brīdis, lai parūpētos par glīti krāsotām svētku olām. Daļai cilvēku patīk olas krāsot ar veikalos nopērkamajām mākslīgajām krāsvielām, bet citi dod priekšroku dabiskām izjevielām. Šoreiz LifeHacks.lv komanda nolēma pamēģināt trīs dažādus olu krāsošanas paņēmienus, izmantojot mājās pieejamas dabiskās izvejvielas jeb pārtikas produktus!
16.mar 2024
Čia sēklu pudiņu ierasti gatavojam no piena, vai tas būtu govs piens, vai augu dzēriens. Izrādās, ka šo desertu jeb pudiņu var pagatavot arī tad, ja netiek izmantots jebkāda veida piens.
2.mar 2024
Mūsuprāt, cilvēkus var iedalīt divās kategorijās - vieni ēd brokasti, bet otri no tām izvairās. Šoreiz pievērsīsimies tiem, kuri labprāt ik rītu mielojas ar gardām brokastīm. Ja būtu jānosauc populārākie brokastu ēdieni, tad viennozīmīgi topa augšdaļā līdzās auzu pārslu putrai, brokastu pārslām un omletei būtu dažāda veida maizītes. Maize ir ļoti pateicīgs produkts, jo variējot ar piedevām ik katru rītu varam baudīt pavisam citādākas brokastis. Reizēm ierastās piedevas var apnikt, kad tā notiek, tad ir laiks eksperimentiem!