EKSPERIMENTS: Pēdējā brīža Līgo svētku uzkoda - siera cepumi ar ķimenēm

© Dmitrijs Suļžics/MN

Jau pavisam drīz svinēsim visīsāko nakti un visgarāko dienu. Šie svētki nav iedomājam bez garda ķimeņu siera, atspirdzinoša alus kausa un sulīgas gaļas. Lai galdā nenāktos celt vien šīs trīs lietas, iesakām sevi un citus palutināt ar gardiem siera cepumiem!

Šī patiesi var būt pēdējā brīža svētku uzkoda, jo to var pavisam viegli pagatavot!

Nepieciešamas vien divas stundas!

Cepumu pagatavošanai nepieciešams:

  • 130 g sviests;
  • 190 g rīvēts siers;
  • 1,5 tējk. melnie pipari;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 4,5 tējk. timiāns;
  • 150 g milti;
  • 4 tējk. ķimenes.

Lifehacks.lv

Kā pagatavot cepumus?

Sākumā nepieciešams sarīvēt sieru.

Pēc tam vienā bļodā lieciet mīkstu sviestu, sieru, ķimenes, timiānu, sāli, melnos piparus.

Lifehacks.lv

Ņemiet mikseri. Sastāvdaļas nepieciešams sajaukt kopā.

Lifehacks.lv

Pēc tam visām bļodā esošajām sastāvdaļām pievienojiet klāt miltus. Izmantojot atkal mikseri, sajauciet sastāvdaļas kopā.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Izveidojiet no cepumu mīklas bumbu.

Lifehacks.lv

Pēc tam uz taisnas virsmas izklājiet pārtikas plēvi.

Pa virsu plēvei lieciet cepumu mīklu. Ar rokām izveidojiet no mīklas garu "desu". Ietiniet mīklu pārtikas plēvē.

Lifehacks.lv

Lieciet mīklu saldētavā uz vienu stundu.

Pēc stundas uzkarsējiet cepeškrāsni uz 175 grādiem.

Izņemiet mīklu laukā no saldētavas, iztieniet no pārtikas plēves.

Ņemiet nazi un sagrieziet mīklu nelielos gabaliņos.

Lifehacks.lv

Cepešpannā ieklājiet cepamo papīru un izvietojiet cepumus.

Cepiet cepumus aptuveni 45 minūtes.

Lifehacks.lv

Lai labi garšo!

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais