Šis ir īstais brīdis, lai eksperimentētu ar dažādām rabarberu receptēm! Šoreiz Lifehacks.lv komanda izmēģināja fikso rabarberu mini "plātsmaizīšu" recepti. Jau laikus varam minēt, ka tās izdevās ļoti gardas!
Rabarberi ir bagāti ar antioksidantiem, īpaši antocianīniem (kas piešķir tiem sarkano krāsu) un proantocianidīniem. Šiem antioksidantiem piemīt antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības!
Tāpēc laikā, kad rabarberi ir plaši pieejami, tie ir jāēd dažādos veidos!
Internetā ir pieejamas daudz un dažādas receptes, kā pagatavot rabarberu desertus! Viens no populārākajiem veidiem - plātsmaizes. Tomēr tas var būt laikietilpīgs darbs. Šo problēmu var atrisināt šī recepte, kuru mēs izmēģinājām.
Fiksās rabarberu mini "plātsmaizītes" būs ātra recepte, kā sevi un savus mīļos palutināt ar kaut ko pavisam gardu!
Lai pagatavotu mini "plātsmaizītes" nepieciešams (3 porcijām):
Ķeramies pie darba!
Sākumā nepieciešams nomizot rabarberus un sagriezt tos nelielos gabaliņos.
Rabarberus apkaisiet ar divām ēdamkarotēm cukura, apmaisiet tos, un atstājiet tos uz 20 minūtēm atsuloties.
Pa to laiku ņemiet baltmaizes šķēles un glāzi. Ar glāzes palīdzību uztaisiet katrā baltmaizes šķēlē nelielu iedobīti, iespiežot glāzi maizē.
Pēc 20 minūtēm, kad rabarberi ir atsulojušies, nolejiet nost šķidrumu. Pievienojiet rabarberiem klāt krējumu.
Pēc tam pievienojiet klāt kartupeļu cieti un atlikušo cukuru, visu kārtīgi samaisiet.
Pildiet rabarberu masu iekšā maizē izveidotajā iedobītē. Atstājiet nedaudz pāri krējuma - rabarberu masu, kuru apsmērēt apkārt maizītes malām.
Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 180 grādiem un cepiet "plātsmaizītes" aptuveni 20 minūtes.
Pašās beigās apkaisiet "plātsmaizītes" ar kanēli un nedaudz cukura!
Secinājumi: Mini rabarberu "plātsmaizītes" izdevās ļoti gardas! Šis pavisam ātrs veids, kā aptuveni 45 minūšu laikā iegūt gardu desertu! Ilgākais šajā procesā ir sagadīt brīdi, kad rabarberi būs atsulojušies un deserts izcepies!