EKSPERIMENTS: sāļie kabaču kraukšķi

© unsplash.com

Kā jau tas pieklājas kabaču laikā, kad to ir tik daudz, tad laiks eksperimentēt ar dažādām receptēm. Ja šovasar jau esat pagatavojuši visas tradicionālās kabaču receptes, tad nekas cits neatliek, kā meklēt jaunas. Sāļo uzkodu piekritējiem šī recepte varētu iet pie sirds!

Sāļie kabaču kraukšķi būs laba uzkoda gan piknikos, gan skatoties kādu filmu!

Lifehacks.lv

To pagatavošanai nepieciešamas astoņas sastāvdaļas:

  • ola;
  • 1 neliels kabacis;
  • 45 g rīvmaizes;
  • 30 g miltu;
  • 30 g cietais siers (rīvēts);
  • nedaudz sāls;
  • nedaudz smalkie melnie pipari;
  • olīveļļa.

Sāļo kraukšķu pagatavošana būs ļoti viegla un neaizņems daudz laika!

Sākumā, pirms gatavošanas, nepieciešams ieslēgt cepeškrāsni uz 220 grādiem, lai tā uzsilst.

Pēc tam ņemiet vienu bļodu. Tajā sakuliet olu.

Citā bļodā sajauciet kopā visas sausās sastāvdaļas - rīvmaizi, miltus, sieru, sāli un piparus.

Lifehacks.lv

Sagrieziet plānās ripiņās kabaci.

Lifehacks.lv

Tagad vien atliek iemērkt kabaču ripiņas olā un pēc tam apviļāt sausajā maisījumā. Kārtojiet kabaču ripiņas uz cepešpannas, vienā kārtā.

Lifehacks.lv

Kad cepeškrāsns ir uzkarsusi un kabaču ripiņas sagatavotas, īsi pirms to likšanas cepeškrāsnī pārlejiet tās nedaudz ar olīveļļu.

Cepiet kabačus 20 minūtes.

Lifehacks.lv

Secinājumi: Receptē minēts, ka nepieciešama vien viena ola, taču gatavošanas procesā, iespējams, jārēķinās, ka ar to būs par maz. Nepieciešmas divas olas. Sausajam maisījumam neberiet daudz klāt sāli, lai kraukšķi neizdodots pārāk sāļi, jo arī cietais siers dos savu sāļumu.

Sāļie kabaču kraukšķi būs visgardākie īsi pēc tam, kad izņemti no cepeškrāsns. Tie būs kraukšķīgi, vēlāk tie var palikt nedaudz mīksti. Lai tie nebūtu mīksti, svarīgi griezt ļoti plānas kabaču šķēlītes.

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.

Svarīgākais