VIDEO. Latvijas uzņēmēja uzliek grimu, lecot ar izpletni no vairāku kilometru augstuma

© Publicitātes foto

Kosmētikas zīmola “Uoga Uoga” dibinātāja Lena Sokolovskaja veica unikālu eksperimentu - viņa uzklāja grimu, lecot ar izpletni no 3 kilometru augstuma. Šis neparastais solis apvienoja viņas divas aizraušanās — izpletņlēkšanu un kosmētiku.

Viņas ievietotais video sociālajos tīklos izraisīja lielu interesi, un cilvēki jautāja, kā tas ir iespējams.

Kā stāsta Lena, šai idejai viņu iedvesmoja kāds puisis no Venecuēlas, kurš sociālajos tīklos publicēja video, kuros viņš lēca no lidmašīnas, un bija redzams, it kā kāds viņu filmē no malas, lai gan kamera nebija redzama.

Aptuveni gadu domāju, ka arī es gribu tā izdarīt, bet nezināju, kā to īsti izpildīt. Beidzot sapratu, ka ir speciāls filmēšanas kāts - ieguldot pūles, tu patiešām vari pats nofilmēt savu lēcienu” stāstīja Lena.

Pēdējos divus gadus Lena bija atstājusi izpletņlēkšanu otrajā plānā, jo vairāk uzmanības pievērsa darbam un ģimenei, taču līdz tam viņai bija uzkrāta aptuveni 1000 lēcienu pieredze. Apņēmības pilna sākt jaunu piedzīvojumu, viņa atjaunoja savu izpletņlēkšanas licenci, devās uz aerodromu viņas dzimtajā Daugavpilī un izpildīja izmēģinājuma lēcienu, lai pārliecinātos, ka nav aizmirsusi, kā tas ir jādara.

Lēciens izdevās, taču nākamajā dienā Lena piedzīvoja neveiksmi - pie ezera viņai iekoda čūska. Kāja bija pietūkusi veselu mēnesi, un tikai tad, kad viņa atkal varēja uzvilkt sporta apavus, sieviete atgriezās pie sava iecerētā plāna.

Kad Lena jau bija gatava piedzīvojumam, draugi sāka šaubīties, vai viņai būs atļauts to darīt - tiek uzskatīts, ka lēkt ar selfie kātiem ir diezgan bīstami. Lena jautāja instruktoriem, vai tas ir atļauts, un tie atbildēja, ka, ņemot vērā viņas pieredzi, viņai varētu tikt dota atļauja, taču par to jāvaicā arī kluba īpašniekiem. Arī viņi atbildēja tāpat - citiem tas nebūtu atļauts, bet Lena var.

“Tad es pati sāku uztraukties par iespējamiem riskiem - ja citiem to nav atļauts darīt, varbūt es izdomāju kaut ko muļķīgu? Ar draugiem instruktoriem izrunājām, kā man labāk lēkt, lai mazinātu risku. Pirmajā reizē lēcu ar to kātu, neplānojot grimēties, un tomēr tas bija neērti, bet sapratu, kā nākamajā reizē visu labāk nostiprināt,” atceras Lena.

Turklāt viņa vienmēr lēca ar ķiveri un cimdiem, bet šoreiz nācās no tiem atteikties, kas samazināja drošību. Lai gan no cimdiem šķiet maz lietderības, tos valkājot nejūti gaisa plūsmu, kas ir diezgan biedējoši.

“Nākamajā reizē nolēmu lēkt no 3 km augstuma, jo uzkrāsoties aizņem laiku. Kad cēlāmies augšup, citi izpletņlēcēji smējās, ko es tur daru gaisā ar to kātu pie vēdera, bez ķiveres un lielā augstumā - un atkal domāju, ka daru kaut ko traku... Apakšā bija +30 grādu, bet 3 km augstumā - 0 grādi, tāpēc man tecēja deguns un acīs bija asaras - kāds vēl grims...” stāstīja Lena.

Pēc nedēļas Lena atkal nolēma veikt lēcienu - viņa uzvilka kombinezonu, lai būtu siltāk, salika kosmētikas piederumus un lēca. Atkal radās komplikācijas - pūta stiprs vējš, kas viņu aiznesa tālāk no aerodroma, un viņa nevarēja pagriezt izpletni, jo tad nebūtu iespējas filmēties saules gaismā.

“Es nolaidos kaut kur virs pļavas, atverot pūderi, tas izbira man sejā, viss šķita haotiski... It īpaši grūti bija lietot skropstu tušu, tāpēc skropstu krāsošanu izlaidu, jo tāpat nekas nebūtu sanācis. Nolaidos, gāju pāris kilometrus atpakaļ uz aerodromu un rakstīju draudzenei, ka nekas nesanāca, un atslābu. Vakarā apskatījos filmēto materiālu - un sapratu, ka viss ir kārtībā, ir skaidri redzams, ka es grimējos, un savu mērķi esmu sasniegusi!” - priecājās Lena.

Kā reaģēja viņas vīrs, vai viņš neteica, ka sieva pārāk riskē? “Nu, viņš ir pieradis pie tā, ka man lēkt ar izpletni ir tas pats, kas viņam aiziet uz sporta zāli,” atbildēja Lena.

Tiesa, daži skeptiķi sociālajos tīklos rakstīja, ka viss šis Lenas piedzīvojums ir mākslīgā intelekta radīts.

Latvijā

Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi nākamajā gadā plānoti 15,081 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi - 17,093 miljardu eiro apmērā, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais un izskatīšanai valdībā iesniegtais likumprojekts valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027.gadam.