EKSPERIMENTS: kraukšķīgie mazsālītie gurķīši

© unsplash.com

Vasara ir tā sezona, kad plaši pieejami dažādi dārzeņi, augļi un ogas. Tāpēc ir laiks baudīt tos dažādos veidos. Šoreiz Lifehacks.lv piedāvā pagatavot kraukšķīgus mazsālītos gurķīšus. Tos varēs baudīt jau pāris stundas pēc pagatavošanas!

Lai pagatavotu mazsālītos gurķīšus, jums nepieciešami:

  • gurķi;
  • dilles;
  • ķiploki;
  • sāls;
  • cukurs;
  • melnie pipari;
  • smaržīgie pipari;
  • ūdens.

Sākumā nomazgājiet gurķus un notīriet pāris ķiploku daiviņas.

Lifehacks.lv

Nogrieziet nost gurķiem galiņus. Katru gurķi sagrieziet četrās daļās.

Lifehacks.lv

Šķēlītēs sagrieziet ķiploku.

Lifehacks.lv

Tagad atliek vien pagatavot marinādi. Puslitrā ūdens izšķīdiniet tējkaroti cukura un vienu ēdamkaroti sāls.

Lifehacks.lv

Pēc tam ņemiet trauku. Trauka apakšā ielieciet smalki sagrieztas dilles.

Lifehacks.lv

Pa virsu dillēm lieciet aptuveni pusi no sagrieztā ķiploka.

Lifehacks.lv

Tad traukā kārtojiet gurķus. Pa virsu gurķiem uzberiet dilles, atlikušos ķiplokus un piparus.

Lifehacks.lv

Pašās beigās aplejiet visu ar iepriekš sagatavoto marinādi. Aizveriet ciet trauku un sakratiet to.

Lifehacks.lv

Lieciet trauku ledusskapī uz pāris stundām.

Secinājumi: Ātra un vienkārša recepte kā pagatavot mazsālītos gurķīšus. Tie izdosies patiesi gardi un kraukšķīgi!

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais