EKSPERIMENTS: zemesriekstu sviests no divām sastāvdaļām

© pexels.com

Zemesriekstu sviestu var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. To var pievienot klāt putrām, gatavot saldos ēdienus (cepumos, saldējumā, kūkās u.c.), dažādas mērces un pat pievienot klāt smūtijiem. Veikalos šis sviests mēdz būt visai dārgs, maciņam draudzīgāk būs, ja to pagatavosiet mājās pats!

Lai pagatavotu pats savu zemesriekstu sviestu, nepieciešamas vien pāris minūtes un tikai divas sastāvdaļas.

Zemesrieksu sviesta pagatavošanai nepieciešami sālīti zemesrieksti un medus.

Lifehacks.lv

Ņemiet vienu glāzi sālītu zemesriekstu un pusotru ēdamkaroti medus.

Lieciet abas sastāvdaļas traukā.

Lifehacks.lv

Tālāk nepieciešams vien abas sastādvadaļas sablenderēt kopā viendabīgā masā. Sākotnēji tas var šķist grūti, taču ar vairākiem piegājieniem izdosies iegūt krēmveida konsistences masu. Jo ilgāk blenderēsiet riekstus kopā ar medu, jo krēmīgāks sviests izdosies. Ja jums patīk zemesriekstus sviests ar nelieliem riekstu gabaliņiem, tad blenderēšanas process būs nedaudz īsāks.

Lifehacks.lv

Lieciet zemesriekstu sviestu trauciņā un uzglabājiet to ledusskapī.

Secinājumi: Neticami, bet zemesriekstu sviestu ir ļoti viegli pagatavot. Pats ilgākais būs tieši blenderēšanas process, kas var aizņemt nedaudz laika, atkarībā no tā, cik jaudīgs ir jūsu blenderis. Ja vēlaties, lai jūsu zemesriekstu sviests būtu ļoti salds, tad glāzi riekstu sablenderējiet kopā ar pusotru karoti medus. Tomēr, ja nevēlaties ļoti saldu riekstu sviestu, varat samazināt medus daudzumu!

Eksperiments

Laikā, kad dārzā, tirgos un veikalos ir pieejam svaigi, aromātiski garšaugi, ir jādomā, kur tos likt lietā. Šoreiz nolēmām pagatavot rozmarīna eļļu, kuru izmantot kulinārijā.

Svarīgākais