Ekonomika

26.aug 2010
Valstu savstarpējā cīņa par ietekmi draud paralizēt Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) darbu, ja ASV un Eiropa nespēs tuvākajā laikā panākt vienošanos, kā nodot lielāku ietekmi augošo ekonomiku rokās.
13.aug 2010
Otrā ceturkšņa dati par Vācijas ekonomikas attīstību rāda, ka izaugsme ir bijusi lielāka, nekā iepriekš plānots.
7.aug 2010
Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šā gada otrajā ceturksnī pret pirmo ceturksni pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem varētu uzrādīt 2% pieaugumu, biznesa portālam "Nozare.lv" prognozēja aptaujātie banku ekonomisti.
7.aug 2010
Par dinamisko graudu cenu kāpumu labības audzētāji var priecāties, taču rupjmaizes un smalkmaizīšu cienītājiem jārēķinās ar iespējamu maizes cenu kāpumu rudenī.
7.aug 2010
Latvijas ekonomika turpina grūt. Strauji aug bezdarbs un tā veicinātais jaunas ekonomiskās emigrācijas vilnis. Šajā kontekstā nav saprotama Latvijas valdības procikliskā, uz taupību orientētā un līdz ar to vēl dziļāku reālās ekonomikas depresiju veicinošā fiskālā politika.
7.aug 2010
Šovasar ir sācies jauns posms Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas ekonomiskajā integrācijā. Jūlijā tika pārtraukta muitas dokumentu noformēšana uz Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas savstarpējām robežām.
5.aug 2010
Latvijas ekonomikas atveseļošanās, kas atsākās šā gada pirmajā ceturksnī, visticamāk, turpinājās arī otrajā ceturksnī, biznesa portālam "Nozare.lv" pieļāva "Swedbank" vecākā ekonomiste Lija Strašuna.
26.jūl 2010
Rīgā, 29.jūlijā, notiks Latvijas – Ukrainas Starpvaldību komisijas (SVK) sēde ekonomiskās, rūpnieciskās un zinātniski –tehniskās sadarbības jautājumos.
24.jūl 2010
Kārtējais BigMac indeksa mērījums parāda, ka lats pret ASV dolāru ir nenovērtēts par 25%.
22.jūl 2010
Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) ceturtdien pazemināja postpadomju valstu ekonomiskās izaugsmes prognozi šim gadam līdz 3,5%, teikts bankas paziņojumā.
22.jūl 2010
Jaunākā vienošanās ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) paredz, ka Latvijas ekonomikā nākamgad būs vērojama 3,5% iekšzemes kopprodukta izaugsme, liecina šodien publiskotā nodomu vēstule.
12.jūl 2010
Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi un nosūtījusi izskatīšanai Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par makroekonomisko situāciju valstī.
8.jūl 2010
Šā gada jūnijā vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējā gada jūniju, bija par 1,4% zemāks, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
28.jun 2010
Pasaules 20 attīstītāko un attīstības valstu (G20) līderi svētdien pauda apņemšanos līdz 2013.gadam uz pusi samazināt nacionālo budžetu deficītu, ziņo AFP.
26.jun 2010
Bez tverama strukturālo reformu progresa Latvijas ekonomika atkal var sākt stagnēt un jaunas darba vietas veidosies pārāk lēni, norādīts Latvijas Komercbanku asociācijas šā gada pirmajā makroekonomikas apskatā.
25.jun 2010
Vakar Eiropas Savienības (ES) Ekonomikas un finanšu komitejas laikā saskaņots saprašanās memorands starp ES un Latviju, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.
18.jun 2010
Neskatoties uz valdības izteikumiem par pozitīvām tendencēm Latvijas ekonomikā, uzņēmēji šo faktu tomēr vērtē atturīgi, tā šodien tiekoties ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), atzina Latvijas uzņēmēji.
16.jun 2010
Lai Eiropa būtu labāk sagatavota iespējamajām krīzēm, tai jāreformē ekonomikas pārvalde un jāīsteno nākamajiem desmit gadiem izstrādātā Eiropas ekonomikas stratēģija "ES 2020". Tādu viedokli EP deputāti pauž šodien Strasbūrā pieņemtajās rezolūcijās par ES 2020 un ekonomikas pārvaldību.
10.jun 2010
Cīņai ar ēnu ekonomiku tiks piedāvāti būtiski labumi legāli strādājošajiem uzņēmumiem, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais pasākumu plāns.
8.jun 2010
Līdz ar demisijas pieprasījumu ekonomikas ministram Artim Kamparam (JL) opozīcija ir gatava vienu no svarīgākajām valsts jomām - ekonomiku - atstāt bez uzraugošā ministra četrus mēnešus līdz vēlēšanām, zinot, ka cits ministra kandidāts netiks meklēts. Tas liek secināt, ka Kampara pieņemtie lēmumi radījuši šķēršļus atsevišķiem politiskajiem spēkiem vai to pietuvinātajām personām īstenot savus politbiznesa projektus, uzskata partija Jaunais laiks (JL).