Latvija ievēlēta ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomē

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālā asambleja šodien Ņujorkā ar 155 balsu vairākumu ievēlēja Latviju Ekonomisko un sociālo lietu padomē (ECOSOC) uz laiku no 2011. līdz 2013.gadam, informē Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa.

Vēlēšanās kopā tika pārvēlēti 18 no 54 ECOSOC locekļiem. Līdzās Latvijai ievēlētas arī Ungārija, Krievija, Austrālija, Somija, Norvēģija, Lielbritānija, Meksika, Nikaragva, Ekvadora, Ķīna, Dienvidkoreja, Pakistāna, Katara, Kamerūna, Gabona, Malavi un Senegāla.

ECOSOC ir viena no ANO struktūrām, kuras kompetencē ir starptautiskās sadarbības jautājumi ekonomikā, sociālajā, kultūras, izglītības, veselības, vides un citās jomās, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību.

Līdz šim Latvija ECOSOC locekle bijusi vienu reizi no 1997. līdz 1999.gadam.

Kā ECOSOC dalībvalsts Latvija piedalīsies lēmumu pieņemšanas procesos par aktuāliem starptautiskajiem jautājumiem - Tūkstošgades attīstības mērķu īstenošanu un attīstības sadarbību, klimata pārmaiņām un ilgtspējīgu attīstību, ekonomiskās krīzes ietekmi uz attīstību un nabadzības samazināšanu, kā arī citi jautājumi.

Dalība ECOSOC Latvijai sniegs plašāku starptautisko atpazīstamību un uzkrātā pieredze noderēs arī gatavojoties un pildot prezidentūras pienākumus Eiropas Savienībā 2015.gadā, norāda ĀM.

Latvija šobrīd darbojas arī vairākās ECOSOC funkcionālajās komisijās - ANO Mežu forumā, kur Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktors Arvīds Ozols ievēlēts par foruma 9.sesijas priekšsēdētāju, Ilgtspējīgas attīstības komisijā un Zinātne un tehnoloģijas attīstībai komisijā.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais