Latvieši vērtējumos par finanšu situāciju un politiku optimistiskāki nekā cittautieši

Vairums Latvijas iedzīvotāju, kuru dzimtā valoda nav latviešu, ir kritiskāki gan attiecībā uz savas ģimenes materiālo situāciju, gan valdības politiku un iespējām patlaban Latvijā atrast darbu, savukārt latvieši savos vērtējumos ir optimistiskāki, tas noskaidrots jaunākajā "DnB NORD Latvijas barometrā".

Kā aģentūru LETA informēja bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa, mazāk nekā puse respondentu - latviešu savas ģimenes pašreizējo finansiālo stāvokli vērtē kā sliktu. Savukārt citu tautību pārstāvji bijuši kritiskāki, un kopumā 56% teikuši, ka ģimenes materiālais stāvoklis ir samērā slikts vai ļoti slikts. Turklāt latvieši bijuši optimistiskāki, jo vairāk nekā 8% respondentu - latviešu uzskata, ka viņu finanšu situācija ir drīzāk laba vai ļoti laba, bet cittautiešu vidū šādu vērtējumu izteikuši 6% aptaujāto.

Arī vērtējot, kādas pašlaik Latvijā ir iespējas atrast labu darbu, latvieši ir optimistiskāki par citu tautību iedzīvotājiem - kā drīzāk labas tās vērtē 3% latviešu, bet attiecīgi citu tautību aptaujātie - 1%, viduvējas - 14% aptaujāto latviešu. Tiesa gan, vairums iedzīvotāju joprojām darba atrašanas iespējas vērtē kā drīzāk sliktas vai ļoti sliktas - kopumā 80% latviešu un 86% citu tautību respondentu.

Savukārt vērtējot Latvijas valdības darbu, 20% bankas respondentu - latviešu atzinuši, ka tas ir drīzāk apmierinošs, pretstatā 8% citu tautību aptaujāto. Lai arī gandrīz puse respondentu - latviešu valdības darbu septembrī vērtējuši kā drīzāk neapmierinošu, cittautiešu vidū šis vērtējums ir izteikti kritiskāks un līdzīga daļa aptaujāto norādījuši, ka ar to ir pilnībā neapmierināti.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais