Ekonomika

5.jun 2010
Pasaules ekonomika atlabst ātrāk par prognozēto, taču nesenā viļņošanās finanšu tirgos parāda, ka joprojām saglabājas būtiski izaicinājumi, sestdien paziņoja G20 finansu ministri.
3.jun 2010
Arī šodien ieplānotais Saeimas opozīcijas atkārtotais mēģinājums, šūpot ekonomikas ministra Arta Kampara krēslu, varētu izgāzties, jo Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadība vēl vakar vakarā kategoriski noliedza minējumu, ka bez opozīcijas deputātiem minēto ieceri varētu atbalstīt arī atsevišķi ZZS frakcijas deputāti.
2.jun 2010
Misūri universitātes (ASV, Kanzassitija) ekonomikas profesors Maikls Hadsons uzskata, ka Latvija zināmā mērā ir savdabīga eksperimenta upuris, pārbaudot, cik lielu nodokļu slogu var uzkraut darbaspēkam, lai atbrīvotu no nodokļiem nekustamos īpašumus.
1.jun 2010
Liela daļa mūsu planētas iedzīvotāju par ne tikai visinteresantākajām, bet arī vissvarīgākajām uzskata ziņas par globālo ekonomisko krīzi. Tā kā neviens no līdz šim pieņemtajiem ekonomiskās prognozēšanas modeļiem laikus nebrīdināja par krīzes sākšanos, valda bažas, ka tie īsti nedarbojas, tādēļ pasaulē jau radīti vairāki alternatīvi un diezgan interesanti modeļi, raksta krievu izdevums Novija izvestija.
29.mai 2010
Nacionālās valūtas devalvācija Latvijas ekonomikai būtu inde, nevis zāles, un no šāda soļa nebūtu nekādu pozitīvu rezultātu, šodien NATO Parlamentārās asamblejas sesijas Ekonomikas un drošības komitejas sanāksmē uzsvēra Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs.
28.mai 2010
Pēc optimisma kāpuma gada sākumā pašlaik iedzīvotāji saglabā piesardzību un nesteidz papildu ienākumus tērēt par ikdienas patēriņa precēm, pietaupot naudu rudens komunālo izdevumu apmaksai vai citiem maksājumiem, Latvijas Bankas mājaslapā norāda ekonomikas eksperte Agnese Bičevska.
19.mai 2010
Šā gada 12. maijā Eiropas Komisija (EK) ir nākusi klajā ar uzraudzības un sankciju mehānismiem, lai stingrāk vērstos pret tām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kuras pieļauj pārmērīgu budžeta deficītu, lielu valsts parādu, vai arī īsteno politikas, kas liek šaubīties par šo valstu finanšu sistēmas ilgtspēju un ekonomikas konkurētspēju.
17.mai 2010
Rīt, 18.maijā Ministru prezidents vienas dienas vizītē apmeklēs Norvēģijas galvaspilsētu Oslo, kur Norvēģijas Nobela institūtā lasīs lekciju par Latvijas ekonomikas izaugsmi pēc krīzes, kā arī pēc DnB Nord grupas pārstāvju iniciatīvas tiksies ar tās vadību.
16.mai 2010
Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) ir pārliecināts, ka pozitīvās izmaiņas pēdējā ceturkšņa makroekonomiskajos rādītājos, kas liecina par vispārējās situācijas uzlabošanos ekonomikā, būs stimuls komercbankām atsākt aktīvāku kreditēšanu uzņēmumiem,informē Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs.
12.mai 2010
Šā gada aprīlī salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu patēriņa cenas Latvijā samazinājušās par 2,7%, tai skaitā precēm - par 1,5% un pakalpojumiem - par 5,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija.
8.mai 2010
Spānijas ekonomika šā gada pirmajos trīs mēnešos ir palielinājusies par 0,1 procentu, tādējādi izbeidzot ekonomikas saraušanās periodu, kas bija ildzis sešus ceturkšņus pēc kārtas.
29.apr 2010
Ja gribam atveseļot valsts ekonomiku, ir jāuzlabo valsts pārvaldes darbs, kas nav iespējams bez politiskās vides uzlabošanas, šodien preses konferencē žurnālistiem teica Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RSEBAA) zinātņu prorektors Vulfs Kozlinskis.
27.apr 2010
Latvijā ir mežrūpniecība, ostas un ūdens, tādēļ Latvija var darboties kā tranzīta artērija, šodien pēc vairāku mūsu valsts lielāko kokrūpniecības uzņēmumu apmeklējuma atzina Valsts prezidents Valdis Zatlers.
23.apr 2010
Pēc ilgstošas un krasas lejupslīdes Krievijas ekonomikā sāk parādīties pirmie pavasara asni, ne velti tās izaugsme šogad tiek prognozēta 4 līdz 5% apmērā.
22.apr 2010
Ekonomikas ministrija paredz, ka iekšzemes kopprodukts šā gada pirmajā ceturksnī bijis mazāks nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī, bet toties lielāks nekā pagājušā gada beigās, t.i., pēdējā ceturksnī.
20.apr 2010
Šodien ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) Maskavā tikās ar Krievijas transporta ministru Igoru Ļevitinu un apsprieda iespējas vienkāršot Latvijas pārtikas u.c. produktu eksportu uz Krieviju, kā arī padziļināt sadarbību transporta jomā, tai skaitā palielināt dzelzceļa kravu apjomus, biznesa portālu "Nozare.lv" informē Ekonomikas ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļā.
20.apr 2010
Valdība šodien pieņēma Finanšu ministrijas (FM) virzīto pasākumu plāns ēnu ekonomikas mazināšanai, paredzot darbības vairākos virzienos.
17.apr 2010
Politiskā apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) savā sociāli ekonomiskajā programmā kā vienu no mērķiem izvirzījusi uzlikt lielāku nodokļu slogu kapitālam, lielajiem ārvalstu uzņēmumiem un dārgajiem vai neizmantotajiem nekustamajiem īpašumiem, to vienlaikus ievērojami samazinot darbaspēkam, mazajiem uzņēmējiem un ģimenēm ar bērniem.
13.apr 2010
Šobrīd pasaules ekonomika izskatās cerīgi. Tā uzskata ekspremjers Guntars Krasts. Tajā pašā laikā bīstamība rodas tajā apstāklī, ka visas valstis vēlas būtiski palielināt eksporta apjomus.
12.apr 2010
Šodien, 12.aprīlī ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende parakstījuši līgumu par LTRK un Ekonomikas ministrijas ilgtermiņa sadarbību, kas paredz abu organizāciju ciešāku sadarbību Latvijas ekonomiskās vides uzlabošanā un veicināšanā.