ES vēl nav bijis konkrētu sarunu par Īrijas ekonomikas glābšanu

Eiropas Savienības finanšu ministru tikšanās laikā Briselē vēl nav notikušas konkrētas sarunas par iespējamo Īrijas ekonomikas glābšanu. Lai arī pēdējās dienās ir izskanējušas ziņas, ka Īrijai būs nepieciešama finanšu palīdzība, tomēr tās valdība šādu lūgumu vēl nav izteikusi.

Finanšu ministru sarunu vadītājs, Beļģijas finanšu ministrs Didjē Reinderss BBC gan uzsvēra, ka ES ir gatava rīcībai Īrijas jautājumā, ja rastos šāda nepieciešamība. D. Reinderss norāda, ka starp Īrijas situāciju un Grieķijas situāciju, kas šogad jau saņēma Starptautiskā Valūtas fonda un ES palīdzību, ir būtiskas atšķirības. „Būtiskākā atšķirība ir tāda, ka tagad mums ir pieejami instrumenti, lai rīkotos,” teica D. Reinderss.

Īrijas ekonomikas krīze ir dziļāka nekā jebkurai citai attīstītajai valstij, un tās banku sektors ir briesmās. Īrija ir apņēmusies problēmas risināt, nākamo četru gadu laikā mazinot budžeta deficītu.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais