Ekonomika

23.mar 2010
Otrdien, 23. martā, Ministru kabinetā (MK) Finanšu ministrija iepazīstināja valdību ar informatīvo ziņojumu par Latvijas ekonomikas stabilizēšanas un izaugsmes atjaunošanas programmas ieviešanas rīcības plāna īstenošanu 2009. gadā un 2010. gada pirmajos divos mēnešos.
17.mar 2010
Lai gan Latvijā ražoto pārtikas produktu eksports pagājušajā gadā samazinājies par 10%, šogad varētu būt vērojama pretēja tendence, jo pasaules tirgi atdzīvojas.
16.mar 2010
Biržas NASDAQ OMX Riga iniciētajā pētījumā atklāta sakarība starp Latvijas uzņēmumu akciju cenu biržas indeksa OMX Riga izmaiņām un Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmi pēc diviem ceturkšņiem.
14.mar 2010
Ir acīmredzams, ka Tautas partija (TP) vēlas ielekt jau braucošā vilcienā, - to apliecina fakts, ka 20 no 33 dokumentā minētajiem ierosinājumiem valdība jau pašlaik īsteno, - tā ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) komentē TP rosinātos priekšlikumus.
12.mar 2010
Valda Dombrovska (JL) vadītās valdības spēja tikt galā ar ekonomisko krīzi tiek vērtēta ļoti skeptiski. Par to liecina socioloģiskais pētījumus, ko veikusi aģentūra "TNS Latvia".
11.mar 2010
Partija "Jaunais laiks" (JL) uzskata, ka Tautas partijas (TP) līdera Andra Šķēles izstrādātais plāns ekonomiskās situācijas uzlabošanai apdraud sabiedrības, īpaši sociāli aizsargājamās grupas, intereses.
11.mar 2010
Noturīgs iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums Latvijā varētu atsākties gada beigās, prognozē "Swedbank" vecākais ekonomists Dainis Stikuts.
8.mar 2010
Rūpniecības izlaide janvārī diemžēl atkal samazinājās (it īpaši apstrādes rūpniecībā), kas kārtējo reizi parāda mūsu industrijai raksturīgo svārstīgumu. Pozitīva ziņa ir tā, ka, salīdzinot ar iepriekšēja gada janvāri, jau novērojam rūpniecības pieaugumu. Protams, ka to daļēji noteica zemā bāze - rūpniecības apjomi 2009.g. janvārī-februārī bija vismazākie,informē Lija Strašuna, "Swedbank" vecākā ekonomiste.
3.mar 2010
Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) nosūtījis vēstuli Valsts prezidentam Valdim Zatleram ar lūgumu neizsludināt grozījumus alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības aizliegumu 1.septembrī.
12.feb 2010
Dati par pagājušā gada pēdējo ceturksni neparāda Vācijas ekonomikas atlabšanu no krīzes. Lai arī ekonomika nesaraujas, palielinājuma arī nebija, un tā ir stāvējusi uz vietas.
1.feb 2010
Patlaban pasaules bankas lielākos riskus saista ne tik daudz ar finansiāliem, bet gan ar politiskiem jautājumiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informē "PricewaterhouseCoopers" Mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Faļkovska.
29.jan 2010
Laikposmā no pagājušā gada oktobrim līdz decembrim ASV ekonomika ir augusi ar ātrumu 5,7 procenti gadā — tas ir krietni vairāk nekā ceturksni iepriekš.
29.jan 2010
Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera prezidentūras sākumā ar jaunievēlēto prezidentu neapmierinātie visās iespējamās vietās mēģināja rast pierādījumus, ka ar tik necaurredzamā procedūrā izraudzītu prezidentu, kuram turklāt līdzi vilkās pateicību ēna, neviens nopietns pasaules un Eiropas līderis nevēlēsies tikties.
29.jan 2010
Tieslietu ministrija (TM) rosinājusi ieviest jaunu uzņēmējdarbības formu – mikrosabiedrības, kuru pamatkapitālam pietiktu ar vienu latu.
27.jan 2010
Valsts prezidents Valdis Zatlers, Šveices kūrorta pilsētā Davosā piedaloties ekonomikas forumā, augstu novērtējis Eiropas Komisijas (EK) atzinumu par Latvijas ekonomiku.
27.jan 2010
Šo pēcpusdien starptautiskās reitingu aģentūras "Standard&Poor's" pārstāvji tikās ar Tautas partijas (TP) priekšsēdētāju Andri Šķēli.
26.jan 2010
Tikai 2% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ekonomiskā situācija valstī uzlabojas, savukārt 27% norāda, ka tā nemainās, liecina "DnB Nord Latvijas barometrs".
22.jan 2010
Santīmu pie santīma skaita sieviete, stāvēdama lielveikalā pie pārtikas stendiem. Viņa ir ļoti norūpējusies un uztraukta par to, vai pietiks naudas visiem pirkumiem. Ar šādu videoklipu ceturtdien Eiropas Komisija (EK) sociālo lietu komisāra Vladimira Špidlas personā iepazīstināja klātesošos Eiropas gada pret nabadzību atklāšanas pasākumā. Video saka: katrs sestais eiropietis dzīvo trūkumā, taču neatbild: ko darīt?
19.jan 2010
Labāk nekā kliegt un brēkt ir saprast, kāpēc Ivara Godmaņa un Valda Dombrovska valdības demonstratīvi ceļ ierēdņu un politiķu labklājību.
10.jan 2010
Mazajiem uzņēmējiem grūtības saņemt valsts finansējumu, šodien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".