EM parakstīs vienošanos par ciešāku ekonomisko sadarbību ar Pleskavu

Ceturtdien, 16.septembrī, Ekonomikas ministrijā viesosies Pleskavas apgabala (Krievijas Federācija) gubernators Andrejs Turčaks, lai tiktos ar ekonomikas ministru Arti Kamparu (Vienotība/JL) un parakstītu Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Pleskavas apgabala administrācijas vienošanos par ekonomisko sadarbību.

Tikšanās laikā ekonomikas ministrs A.Kampars ar Pleskavas gubernatoru A.Turčaku pārrunās Latvijas un Pleskavas apgabala turpmākās ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas. Tikšanās piedalīsies arī Latvijas uzņēmēji, kuriem ir jau uzsākti sadarbības projekti ar Pleskavas apgabalu.

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Pleskavas apgabala administrācijas vienošanās par ekonomisko sadarbību ir divpusējo ekonomisko sadarbību regulējošā vienošanās, kas aptver sadarbību tādās jomās kā metālapstrāde, farmācija, kokapstrāde un pārtikas rūpniecība, būvniecība, informācijas tehnoloģijas un komunikācijas, atjaunojamie energoresursi, dabas resursu apgūšana un izstrāde, loģistika un kravu pārvadājumi, tūrisms, finanšu pakalpojumi u.c.

Vienošanās parakstīšana sekmēs lietišķo sadarbību starp Latvijas un Pleskavas apgabala uzņēmējiem, dažādām nozaru un sabiedriskajām organizācijām, aģentūrām un asociācijām, tirdzniecības un rūpniecības kamerām, kā arī citu ekonomisko sadarbību veicinošo pasākumu īstenošanu.

Plānots, ka vizītes ietvaros Pleskavas gubernators A.Turčaks tiksies arī ar Latvijas zemkopības ministru J.Dūklavu, Rīgas domes priekšsēdētāju N.Ušakovu, Rēzeknes domes priekšsēdētāju A.Bartaševiču un Rīgas un Visas Latvijas Metropolītu Aleksandru.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais