Zatlers pauž vēlmi stiprināt Latvijas ekonomisko sadarbību ar Tuvo Austrumu valstīm

Valsts prezidents Valdis Zatlers, šodien akreditējot Kuveitas un Apvienoto Arābu Emirātu vēstniekus Latvijā, uzsvēris ekonomiskās sadarbības nepieciešamību starp Latviju un abām Tuvo Austrumu valstīm.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests, Zatlers apsveica jaunos vēstniekus - Musaidu Alhārūnu no Kuveitas un Muhamadu Ahmadu Almahmūdu no Apvienotajiem Arābu Emirātiem -, kuri abi rezidēs Berlīnē, Vācijā, ar stāšanos amatā un novēlēja veiksmi, veicinot sadarbību ar Latviju.

Sarunā ar Alhārūnu Zatlers uzsvēris draudzīgās un konstruktīvās abu valstu attiecības. Valsts prezidents aicināja paplašināt divpusējo politisko dialogu starp abām valstīm. Viņš uzsvēra nepieciešamību veicināt ekonomisko sadarbību, īpaši Kuveitas investīcijas Latvijas ekonomikas attīstībā. Abas amatpersonas pārrunājušas arī reģionālās sadarbības jautājumus.

Kuveitas vēstnieks atzina, ka Eiropas Savienības sadarbības pieredze ir īpaši aktuāla Līča sadarbības padomes valstu integrācijas procesā.

Savukārt tiekoties ar Almahmūdu, Zatlers uzsvēra, ka pēdējo gadu laikā abu valstu attiecības piedzīvojušas pakāpenisku uzlabošanos. Zatlers aicināja vēstnieku veicināt ekonomiskās sadarbības paplašināšanos, īpaši kokapstrādes un farmācijas jomās.

Turpretī vēstnieks uzsvēra Apvienoto Arābu Emirātu ieinteresētību ilgtermiņa ekonomisko attiecību veicināšanā ar Latviju, kam būtisku pienesumu var sniegt tiešie avioreisi no Rīgas un Dubaiju, kā arī plānotā līgumtiesiskās bāzes paplašināšana. Zatlers ar vēstnieku dalījās pārdomās par drošības situāciju Tuvo Austrumu reģionā un tās uzlabošanas pamatprincipiem.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais