Ekonomika

25.okt 2010
Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālā asambleja šodien Ņujorkā ar 155 balsu vairākumu ievēlēja Latviju Ekonomisko un sociālo lietu padomē (ECOSOC) uz laiku no 2011. līdz 2013.gadam, informē Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa.
13.okt 2010
Komisija plāno 27.oktobrī nākt klajā ar komunikāciju saistībā ar Vienotā tirgus aktu, kura kļūs par pamatu apjomīgas sabiedriskās apspriešanas uzsākšanai, kas turpināsies četrus mēnešus.
12.okt 2010
Valsts prezidents Valdis Zatlers, šodien akreditējot Kuveitas un Apvienoto Arābu Emirātu vēstniekus Latvijā, uzsvēris ekonomiskās sadarbības nepieciešamību starp Latviju un abām Tuvo Austrumu valstīm.
11.okt 2010
Centrālās statistikas pārvaldes operatīvie dati liecina, ka eksports šā gada augustā salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu pieaudzis par 44,2 % un sasniedzis 412,4 miljonus latu, kas ir otrs labākais rādītājs pēdējo desmit gadu laikā, informē Centrālā statistikas pārvalde.
9.okt 2010
Pēc pieciem gadiem cilvēki vairs neatcerēsies, cik labi dzīvoja 2007.gadā, bet atcerēsies tikai to, kā bija divus trīs gadus iepriekš, sarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" sacīja sociālantropologs Roberts Ķīlis.
8.okt 2010
Japānas valdība ir apstiprinājusi ekonomikas stimulēšanas plānu, kas paredz ekonomikas spēcināšanai novirzīt vairāk nekā 60 miljardus dolāru.
6.okt 2010
Finanšu ministrija (FM) saņēmusi Pasaules Bankas (PB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) ziņojumus par budžeta izdevumiem, aģentūru LETA informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis.
6.okt 2010
Ekonomikas izaugsme eirozonā šogad un nākamgad paātrināsies, neskatoties uz pakāpenisko un nevienmērīgo atveseļošanās periodu, trešdien prognozēja Starptautiskais Valūtas fonds (SVF).
4.okt 2010
No šodienas līdz 6.oktobrim Latvijas vēstnieks Austrijā Indulis Bērziņš piedalīsies Eiropas Savienības (ES) un Krievijas politikas un ekonomikas ekspertu diskusijās tā dēvētā Vīnes procesa ietvaros, informēja Latvijas Ārlietu ministrijā.
29.sep 2010
Politiskajām partijām nav skaidra un pamatota redzējuma ekonomikā, izvērtējot partiju, kas kandidē 10.Saeimas vēlēšanās, programmas secinājuši Stratēģiskās analīzes komisijas, "Ekonomistu apvienības 2010" un pieaicinātie eksperti.
27.sep 2010
Kamēr mūsu pašmāju ekonomisti un politiķi pirms vēlēšanām ir optimisma pārpilni un jau nākamgad sola ekonomisko izaugsmi, pasaulē valda gluži pretējs noskaņojums. Arvien vairāk un vairāk cilvēku sliecas domāt, ka krīze nemaz nav beigusies un pirmajam krīzes vilnim var sekot otrs.
25.sep 2010
Valsts uzņēmumu darbības efektivitāti nevar vērtēt tikai pēc to finanšu rādītājiem, uzskata Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs un Baltijas Starptautiskā ekonomikas politikas studiju centra (BICEPS) pētnieks Tālis Putniņš.
21.sep 2010
Šodien, 21.septembrī, Ministru kabineta sēdē tika apstiprināta jauna ES fondu programma eksporta veicināšanai.
20.sep 2010
Latvijas tradicionālo kūpināto šprotu liktenis izšķirsies tuvākajos mēnešos un būs atkarīgs no patlaban Briselē izvērstā lobēšanas darba panākumiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Zivrūpnieku asociācijas prezidents Didzis Šmits.
14.sep 2010
Ceturtdien, 16.septembrī, Ekonomikas ministrijā viesosies Pleskavas apgabala (Krievijas Federācija) gubernators Andrejs Turčaks, lai tiktos ar ekonomikas ministru Arti Kamparu (Vienotība/JL) un parakstītu Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Pleskavas apgabala administrācijas vienošanos par ekonomisko sadarbību.
8.sep 2010
23. un 24.septembrī Rīgā notiks ikgadējais 11.Baltijas Ekonomikas forums. Šogad forumā ir plānota uzņēmēju, politiķu un ekspertu plašāka diskusija par Baltijas valstu gūto pieredzi, pārvarot globālo ekonomisko un finanšu krīzi, par iespējām un izaicinājumiem reģiona konkurētspējas celšanai Eiropas Savienības Stratēģijas Baltijas jūras reģionam ietvaros.
8.sep 2010
Pēc Centrālās statistikas pārvaldes apkopotajiem iekšzemes kopprodukta (IKP) datiem, 2010. gada otrajā ceturksnī pret 2010. gada pirmo ceturksni IKP pieaudzis par 0,8%.
4.sep 2010
Par to, kas būtu jādara, lai Latvijas ekonomika atgūtos, lai Latvijas uzņēmumi atsāktu investēt, Neatkarīgā uz sarunu aicināja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāju Žaneti Jaunzemi-Grendi un Saskaņas centra finanšu ekspertu grupas vadītāju Mārtiņu Lauvu.
31.aug 2010
Ekonomikas ministrs Artis Kampars šodien, atklājot Čehijas-Latvijas biznesa forumu Prāgā, aicināja Čehijas uzņēmējus sadarboties ar Latvijas uzņēmējiem un investēt Latvijā, informēja Ekonomikas ministrijā.
26.aug 2010
72 % eiropiešu izteikuši atbalstu Eiropas Savienības vēlmei stingrāk uzraudzīt svarīgāko starptautisko finanšu grupu darbību, — šis rādītājs, salīdzinot ar Eirobarometra 2009. gada rudens apsekojumu, ir palielinājies par četriem procentpunktiem.