Ekonomika

15.jan 2011
Vairumā gadījumu, kad veidojas konflikta situācija starp banku un uzņēmēju, runa ir par uzņēmēja negodprātību, atzīst investīciju baņķieris, IBS Prudentia partneris Ģirts Rungainis.
11.jan 2011
Otrdien, 11. janvārī norisinājās ikgadējā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas finanšu ministru tikšanās, kuras laikā Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks, Igaunijas finanšu ministrs Jurgens Ligi (Jürgen Ligi) un Lietuvas finanšu ministre Ingrīda Šimonīte (Ingrida Šimonytė) pārrunāja virkni finanšu jautājumu – budžeta izpildes gaitu, 2011. gada plānus, budžeta konsolidēšanas pasākumus, kā arī uzsvēra nepieciešamību turpināt iesāktās strukturālās reformas.
10.jan 2011
Latvija pagājušajā gadā pirmo reizi kopš iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) ir izpildījusi Māstrihtas kritēriju attiecībā uz inflāciju, atzina finanšu ministrs Andris Vilks, komentējot pirmdien Centrālās statistikas pārvaldes publiskotos datus par patēriņa cenu izmaiņām pērn.
4.jan 2011
Par spīti krīzei, kura Latviju skara vissmagāk visā pasaulē, aizvadītajā desmitgadē mūsu valsts ir spērusi būtisku soli uz priekšu.
27.dec 2010
Latvijas ekonomika vēl aizvien atrodas smagā nokautā, un teikt, ka krīze ir palikusi aiz muguras, nevarēs tikmēr, kamēr netiks atjaunota iedzīvotāju nodarbinātība, uzskata farmācijas kompānijas AS Olainfarm valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.
24.dec 2010
Lai arī procesi ekonomikā kopumā norāda, ka Latvijā pēckrīzes posms ir jau sācies, tas nebūt nenozīmē, ka viss jau ir kārtībā, biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra "SEB bankas" makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis.
20.dec 2010
Latvijas un Krievijas sadarbība ekonomikā ir sekmīga - starpvalstu tirdzniecības kopējais apjoms šī gada desmit mēnešos sasniedzis 1,6 miljardus ASV dolāru, bet pēc tiešo uzkrāto investīciju apjoma Krievija ir sestais nozīmīgākais investors Latvijā, tā šodien Maskavā, atklājot Latvijas - Krievijas uzņēmēju biznesa forumu, norādīja ekonomikas ministrs Artis Kampars.
3.dec 2010
Eiropas Savienības (ES) sezonāli izlīdzinātais iekšzemes kopprodukts šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar otro ceturksni, pieauga par 0,5%, tādējādi palēninoties pēc gada otrajā ceturksnī reģistrētās 1% izaugsmes, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākais ziņojums.
1.dec 2010
Ceturtā daļa - 25% - aptaujāto atzīst, ka 2010.gads viņu personīgajā dzīvē ir bijis daudz sliktāks nekā 2009.gads, bet vēl 25% atzīst, ka 2010.gads ir bijis nedaudz sliktāks.
29.nov 2010
SIA "HansaWorld Latvia" sadarbībā ar Ekonomikas ministriju izveidojusi pirmo bezmaksas grāmatvedības programmu mikrouzņēmējiem, kas būtiski atvieglos grāmatvedības kārtošanu un ļaus pārskatāmi kontrolēt uzņēmuma finanšu plūsmu un darbības rādītājus.
26.nov 2010
Finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība") šodien, tiekoties ar Dānijas un Lielbritānijas vēstniekiem Latvijā, informējis par budžeta sagatavošanas gaitu, ekonomikas atlabšanu un plāniem turpināt strukturālās reformas, aģentūru LETA informēja ministra pārstāvis Aleksis Jarockis.
24.nov 2010
Eiropas ekonomisko problēmu risināšana aizņems daudzus gadus, un sliktākais vēl ir tikai priekšā, uzskata zviedru Handelsbanken izpilddirektors Pērs Bomans (Par Boman).
19.nov 2010
Starptautiskajiem aizdevējiem ir lielākā ietekme un spēks valdības sarunās par nākamā gada budžetu, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle.
17.nov 2010
Eiropas Savienības finanšu ministru tikšanās laikā Briselē vēl nav notikušas konkrētas sarunas par iespējamo Īrijas ekonomikas glābšanu. Lai arī pēdējās dienās ir izskanējušas ziņas, ka Īrijai būs nepieciešama finanšu palīdzība, tomēr tās valdība šādu lūgumu vēl nav izteikusi.
17.nov 2010
Šā gada oktobrī pret septembri naudas rādītājs M3, kas raksturo skaidrās un bezskaidrās naudas apjomu ekonomikā, saruka par 1,9%, tomēr M3 gada pieaugums bija nozīmīgs, veidojot 11%, teikts Latvijas Bankas mājaslapā publicētajā paziņojumā.
11.nov 2010
Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā sākoties G20 industriāli attīstīto valstu sanāksmei, ASV prezidents Baraks Obama (attēlā) kas aizstāvējis ASV ekonomikas stimulēšanas plānu, iepludinot ekonomikā 600 miljardus dolāru un paziņoja, ka šis solis nodrošinās izaugsmei nepieciešamo ekonomikas aktivitāti.
8.nov 2010
Cenu kāpums pasaulē patlaban ietekmē arī cenu līmeni Latvijā, norāda Finanšu ministrija (FM).
8.nov 2010
Latvijas premjerministra Valda Dombrovska spēju saglabāt amatu, neraugoties uz smago krīzi un taupības pasākumiem, biznesa žurnāls The Economist nodēvējis par īstu burvju triku.
7.nov 2010
Vairums Latvijas iedzīvotāju, kuru dzimtā valoda nav latviešu, ir kritiskāki gan attiecībā uz savas ģimenes materiālo situāciju, gan valdības politiku un iespējām patlaban Latvijā atrast darbu, savukārt latvieši savos vērtējumos ir optimistiskāki, tas noskaidrots jaunākajā "DnB NORD Latvijas barometrā".
30.okt 2010
Latvija ar savu milzīgo ekonomikas lejupslīdi būs paliekoši ierakstījusi savu vārdu pasaules vēstures annālēs, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina "SEB bankas" makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis.