Ekonomika

10.mai 2011
Inflācija varētu būt augstāka nekā sākotnēji prognozēts, turklāt tā varētu būt straujāka arī tajā gadījumā, ja pasaulē turpināsies līdzšinējais naftas un citu izejvielu cenu pieaugums. Ir nepieciešama rīcība no valdības puses, jo pieaug risks, ka pārlieku augstas inflācijas dēļ ieviest eiro 2014. gadā neizdosies, norāda ekonomisti.
10.mai 2011
Šodien publicētais Centrālās statistikas pārvaldes iekšzemes kopprodukta ātrais novērtējums uzrāda, ka š.g. pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo ceturksni ekonomika ir pieaugusi par 3,4 procentiem.
13.apr 2011
Latvija var piedzīvot finansiālus zaudējumus, ja nesasniegs savu mērķi par pievienošanos eiro zonai 2014.gadā, trešdien intervijā aģentūrai "Reuters" sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.
11.apr 2011
Centrālās statistikas pārvaldes dati rāda, ka Latvijas preču eksports šā gada februārī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi palielinājies par 3,4%, bet salīdzinājumā ar pagājušā gada februāri tas ir audzis par 35,5%. Divu mēnešu laikā eksporta apjoms ir jau par 43,2% lielāks nekā pirms gada šajā laikā.
31.mar 2011
Pretēji valsts vadītāju un atsevišķu politiķu paustajam optimismam, ka krīzes dziļākais punkts jau aiz muguras, uzņēmēji un iedzīvotāji ir daudz skeptiskāki.
29.mar 2011
29. martā, valdības apstiprinātajām izmaiņām akcīzes nodoklī, Latvijas ģimenes visvairāk izjutīs nodokļu palielinājumu dabasgāzei un benzīnam, liecina Swedbank Privātpersonu finanšu institūta aprēķini.
15.mar 2011
Otrdien, 15. martā starptautiskā reitingu aģentūra Fitch Ratings paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi uz „BBB-”, nosakot pozitīvu nākotnes vērtējumu.
15.mar 2011
Pirmajos divos gada mēnešos, attiecībā pret 2010. gada atbilstošo periodu, kravu apgrozījums Rīgas Brīvostas termināļos pieaudzis par 3,8%. Tas ir pierādījums, ka arī ārkārtas apstākļos, ko šogad izraisīja lielais sals un biezais ledus, Rīgas Brīvostas pārvalde spēj koordinēt ostas darbu un nodrošināt kuģu ienākšanu un iziešanu.
15.mar 2011
Valdība sūta uz Saeimu plašus grozījumus Komerclikumā, ar kura palīdzību valsts sekošot, kam īstenībā pieder uzņēmumi un kā notiek šo īpašumu pārvaldīšana.
14.mar 2011
Lai arī apjomu ziņā ārējā tirdzniecība 2011. gada janvārī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ir samazinājusies, ko pamatā noteica sezonāls raksturs, tomēr gada pieauguma temps joprojām ir ļoti augsts. Šā gada janvārī eksports pieaudzis par 51,3 % salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2009. gadā, bet imports attiecīgi – par 35,9 %, norāda Finanšu ministrs Andris Vilks.
9.mar 2011
Ekonomikas ministrs Artis Kampars pauž gandarījumu par reitingu aģentūras „Standard & Poor’s Ratings Services” (S&P) paziņojumu, ka ir uzlabots Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējums, nosakot to pozitīvu.
9.mar 2011
Saruna ar Rīgas Stradiņa universitātes mācībspēku, Latvijas Universitātes ekonomikas zinātņu doktorantu Jāni Bērziņu.
5.mar 2011
Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nejūt ekonomikas stabilizāciju un izaugsmes atjaunošanos, bet gan atzīst, ka viņu finansiālais stāvoklis ir pasliktinājies, liecina aptauja Finanšu ministrijas mājaslapā.
28.feb 2011
Ekonomikas ministrs Artis Kampars šodien, 28.februārī, Briselē piedalās Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sēdē, lai diskutētu par enerģētikas jautājumiem.
8.feb 2011
Patēriņa cenu līmenis 2011. gada janvārī salīdzinot ar 2010. gada decembri pieauga par 1,3 %. Patēriņa cenu kāpumu mēneša laikā ietekmēja pārtikas produktu un naftas produktu cenu pieaugums visā pasaulē, kā arī pievienotās vērtības nodokļa izmaiņas.
25.jan 2011
2010.gada otrajā pusē iekšzemes kopprodukts (IKP) turpināja pieaugt, eksporta apjomi jau pārsniedza pirmskrīzes līmeni, pieauga apstrādes rūpniecības apjomi, tekošā konta bilance bija pozitīva, stabilizējās situācija darba tirgū un iekšējais patēriņš pakāpeniski palielinājās.
24.jan 2011
Ekonomisko rādītāju ziņā neatkarīgā valsts padomju Latvijas Republiku ir apsteigusi jau 2000. gadā, norāda Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.
19.jan 2011
Tas, kas visvairāk pietrūkst Latvijas uzņēmējiem, ir idejas par «labākiem peļu slazdiem», ko tad galu galā darīt, Nekrīze.lv rīkotajā konferencē par eksporta iespējām sacīja DnB Nord bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš.
19.jan 2011
Baltijas valstīm paveicies, ka krīzes laikā finanšu sistēmā bijis tik daudz Zviedrijas kapitāla, tā kā tieši tas palīdzējis valstīm atgūties no recesijas, uzskata Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bildts (Carl Bildt).
17.jan 2011
Latvijas delegācija Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadībā 19.un 20.janvārī apmeklēs Londonu, lai piedalītos samitā par modernās Ziemeļeiropas ekonomikas izaicinājumiem.