Aptauja: puse Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju šogad vairāk domā par ziemas krājumu veidošanu

Puse (52%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju šogad vairāk nekā iepriekšējos gados domā par ziemas krājumu veidošanu, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompāniju LNT septembra sākumā veiktais pētījums.

Piektā daļa (18%) ekonomiski aktīvo iedzīvotāju par krājumu veidošanu, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, noteikti domā vairāk, savukārt trešdaļa (34%) drīzāk domā vairāk.

Aptuveni tikpat daudz (32%) aptaujāto šogad par krājumu veidošanu drīzāk nedomā, bet desmitā daļa (11%) noteikti šogad par to nedomā vairāk nekā citus gadus.

5% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta laikā no 2011.gada 30.augusta līdz 1.septembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

"TNS Latvia" pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā "TNS Latvia" ievēro arī "ESOMAR" rekomendācijas interneta aptauju izlašu veidošanā un veikšanā.

Ekonomika

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais