Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_downwardLatvijā

Saskaņošanai iesniegti grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka tiešo maksājumu piešķiršanas kārtību lauksaimniekiem, liecina tiesību aktu portālā publiskotā informācija.
Vakar, 20:08 Ziņu aģentūra LETA
Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā samazinājās par 15% un bija 64,32 eiro par megavatstundu (MWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.
Vakar, 17:18 Ziņu aģentūra LETA
Latvijā februārī bijusi zemāka gada inflācija Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.
Vakar, 16:16 Ziņu aģentūra LETA
Robežsardze pagājušajā piektdienā veikusi pārbaudes 55 Krievijas pilsoņu dzīvesvietās, kuriem no pērnā gada 3.septembra nav tiesiskā statusa Latvijā, informē Valsts robežsardze.
Vakar, 14:53 Ziņu aģentūra LETA
“Situācija ļoti strauji mainās. Eiropas Komisija ir vienojusies ar Eiropas Parlamentu par jauno ekonomikas pārvaldības modeli. Ik rudeni tiks noteikta trajektorija valdības izdevumu pieaugumam vai samazinājumam. Un, ja šogad mēs ietrāpīsim situācijā, kad budžeta deficīts ir lielāks, par 3%, ir pilnīgi skaidrs, ka šī trajektorija būs negatīva, un visus nākamos četrus gadus mums būs jāsamazina savi izdevumi,” raksturojot ārējo ietekmi uz Latvijas nodokļu izmaiņām, TV24 raidījumā “Naudas cena” pauž finanšu ministrs Arvils Ašeradens.
Vakar, 13:52 Portāls nra.lv
Ekonomikas ministrija izsludina konkursu uz Enerģētikas finanšu instrumentu departamenta direktora amatu. Pieteikšanās līdz 26.martam.
Vakar, 11:52 Portāls nra.lv
Šogad nacionālajai aviosabiedrībai "AirBaltic" jāatrod 300 miljoni eiro - lai atmaksātu iepriekš aizņemto naudu un turpinātu iepirkt jaunas lidmašīnas. Taču pēdējā gada laikā tikai 60% visu nacionālās aviosabiedrības flotes lidojumu notikuši "AirBaltic" tīklā. Pārējā laikā smalkās lidmašīnas pārvadājušas citu lidsabiedrību pasažierus, ziņo raidījums "Nekā personīga".
17.mar Portāls nra.lv
Atliktā akcīzes nodokļa maksāšanas režīmā no Latvijas izvesto naftas produktu apmērs pērn bija kopumā par 72 229 tonnām jeb 11,7% lielāks nekā 2022.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.
17.mar Ziņu aģentūra LETA
Latvijā saražotā spirta apmērs pērn audzis 2,3 reizes salīdzinājumā ar 2022.gadu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.
16.mar Ziņu aģentūra LETA
Latvijā visvairāk atklātās nedrošās preces 2023. gadā ir bērnu preces un rotaļlietas, aģentūru LETA informēja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāvji.
15.mar Ziņu aģentūra LETA
Sankciju apiešanas risks Latvijā ir augstāks nekā daudzās citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, piektdien žurnālistiem atzina Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka vietnieks Paulis Iļjenkovs.
15.mar Ziņu aģentūra LETA
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), pārbaudot sūdzību par SIA "Maxima Latvija" veikalu Grostonas ielā 1, konstatējis Polijas izcelsmes gurķus, kuriem par izcelsmes valsti norādīta Latvija, aģentūru LETA informēja PVD pārstāvji.
15.mar Ziņu aģentūra LETA
Šā gada 14.martā Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) rīcībā nonākusi organizācijas biedra - biedrības "Latvijas Dārznieks", apkopotā un sniegtā informācija par konstatētajiem iespējamajiem pārkāpumiem vienā no lielākajiem mazumtirdzniecības veikalu tīkliem Latvijā. Lauksaimnieki pauž pamatotu satraukumu par iespējamu Latvijas iedzīvotāju maldināšanu un Latvijas ražotāju tēla graušanu no veikalu tīkla puses, norādot nepatiesu vai nenorādot nemaz gurķu un citu dārzeņu patieso izcelsmes valsti.
15.mar Portāls nra.lv
Latvijas lielākā uzņēmēju organizācija "Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera" (LTRK) atkārtoti aicina politikas veidotājus pārtraukt jebkādu ekonomisko sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju. Latvijas sabiedrībai ir nepieciešami skaidri un drosmīgi politiski lēmumi šajā sarežģītajā laikā, un mēs ceram, ka politiķi to sapratīs un rīkosies atbilstoši veselam saprātam.
15.mar Portāls nra.lv
Kā liecina aptaujas dati, 67% Latvijas sabiedrības nezina, kāda ir viņu izvēlētā pensijas 2. līmeņa komisijas maksa, turklāt 43% nezina, kā to noskaidrot. Bankas Citadele meitasuzņēmuma CBL Asset Management eksperti skaidro, kā uzzināt, cik maksājam savas pensijas pārvaldniekam.
15.mar Portāls nra.lv
Attīstot veikalu tīklu Pierīgā, “Maxima Latvija” uzsākusi veikala būvniecību Baložos, Baložu ielā 5. Veikala būvniecības procesā īpaši tiek domāts par apkārtējās vides saudzēšanu un ilgtspēju, rūpīgi pielāgojot būvniecību apkārtējās dabas prasībām un rūpējoties par veikala apkārtnē esošajām unikālajām dabas vērtībām - ozolu un aizsargājamām skudrām. “Maxima Latvija” plānotās investīcijas veikala izveidē pārsniedz 2,2 miljonus eiro. Plānots, ka “Maxima” veikals Baložos pircējus sagaidīs jau jūnijā, radot 25 jaunas darba vietas.
15.mar Portāls nra.lv
Nākotnē vairs nebūs iespējams atvērt kontu, bankai neko neprasot klientam, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis.
15.mar Ziņu aģentūra LETA
Pamatīgi “sašūmējušies” lietoto apģērbu mazumtirgotāji. Viņi izsaka bažas par to, vai tā saucamie humpalu veikali, kuros iepērkas tik daudz Latvijas iedzīvotāju, vispār spēs pastāvēt. No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots dabas resursu nodoklis. Nodokļa mērķis ir veicināt šo preču nodošanu pārstrādei, taču tirgotāji apgalvo, ka tas ir slogs, ko viņi nespēs nest, vēsta "TV3 ziņas".
15.mar Portāls nra.lv
Nav jau jautājums, vai tev zvanīs, jautājums ir tikai - kad tas notiks? Tā par krāpnieku aktivitātēm saka neirolingvistiskās programmēšanas treneris Edgars Untāls. Arī viņš pagājušajā nedēļā saņēmis krāpnieku zvanu, vēsta “360TV ZIŅneši”.
14.mar Portāls nra.lv
Banka "Citadele" samazinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no iepriekš lēstajiem 2,3% līdz 2%, vēsta bankas pārstāvji.
14.mar Ziņu aģentūra LETA
Latvijas banku sektors pērn strādāja ar peļņu 622,215 miljonu eiro apmērā, kas ir teju divas reizes vairāk nekā banku peļņa 2022.gadā, liecina Latvijas Bankas publiskotie dati.
14.mar Ziņu aģentūra LETA
Valsts policija saistībā ar iespējamu seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā ir uzsākusi kriminālprocesu un aicina atsaukties cietušos un lieciniekus.
14.mar Portāls nra.lv