Ekonomika

29.jun 2011
Latvijas mājsaimniecības par elektrību maksā trešo zemāko cenu Eiropas Savienības (ES) valstu vidū, liecina trešdien publiskotie Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja "Eurostat" dati.
28.jun 2011
Latvijā pērn alkohola un tabakas cenas bija augstākās Baltijas valstu vidū, liecina Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja "Eurostat" otrdien publiskotie salīdzinošie dati par cenu līmeņiem bloka zemēs 2010.gadā.
27.jun 2011
Rīgas dome (RD) vienkāršos un pilnveidos atļauju izsniegšanu uzņēmējdarbības jomā.
22.jun 2011
Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē pirmdien, 20. jūnijā dalībvalstis ir vienojušās par ekonomiskās pārvaldības stiprināšanas regulējuma vispārējiem nosacījumiem, kā arī par vispārējo priekšlikumu jaunai direktīvai par noguldījumu garantiju sistēmām.
22.jun 2011
Pirms 30 gadiem attīstošās valstis figurēja plašsaziņas līdzekļu ekonomikas ziņu virsrakstos tikai tad, ja kāda Latīņamerikas valsts pasludināja defoltu vai kāds Saūda Arābijas ministrs paziņoja jaunu vēlamo naftas cenu, raksta „The Foreign Policy”.
18.jun 2011
Saruna ar Latvijā dzimušo, bet Anglijā uzaugušo ekonomistu, Baltijas Starptautiskā ekonomikas politikas studiju centra direktoru Alfu Vanagu.
14.jun 2011
Inflāciju virza pasaules cenu kāpums – mēs sagaidām, ka tas apstāsies nākamgad, cenu maksimums sasniedzot šogad. No pašreizējiem 5% tas nokritīs līdz 2,5% Latvijā un Lietuvā, un 3% – Igaunijā, uzskata Swedbank ekonomisti.
13.jun 2011
Lai uzliktu grožus inflācijai un 2014.gadā ieviestu eiro, Latvijai un Lietuvai ir jāsaglabā ekonomikas krīzes laikā samazinātās darba algas, uzskata Pasaules Bankas (PB) vadītājs Polijā un Baltijas valstīs Tomass Laursens.
13.jun 2011
Latvija saskata labas iespējas sadarbības paplašināšanai ar Honkongu tūrisma jomā, pirmdien tiekoties ar Ķīnas Ārlietu ministrijas komisāru Lu Sjiņhua (Lu Xinhua) un Honkongas īpašā administratīvā reģiona vadītāju Donaldu Canu (Donald Tsang) atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.
7.jun 2011
No 100% valsts īpašumā esošajām kapitālsabiedrībām 45 uzņēmumi 2009. gadu beiguši ar peļņu un no tiem 31 uzņēmums valstij pārskaitījis dividendes, liecina Ekonomikas ministrijas (ES) sagatavotais Publisko personu komercdarbības koncepcijas projekts. Savukārt 37 valsts kapitālsabiedrības saņēmušas valsts dotācijas.
7.jun 2011
Lai starptautiskās reitingu aģentūras paaugstinātu Latvijas reitingu, ir jāturpina valsts finanšu sakārtošana līdz ilgtspējīgam līmenim, aģentūrai BNS atzina aptaujātie banku analītiķi, komentējot starptautiskās kredītreitingu aģentūras "Moody's" lēmumu paaugstināt Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējumu no stabila uz pozitīvu.
4.jun 2011
Gandrīz puse jeb 44% aptaujāto Jelgavas pilsētas iedzīvotāju uzskata, ka ekonomiskā situācija pēdējā gada laikā ir pasliktinājusies, liecina Jelgavas pilsētas pašvaldības veiktais pētījums.
31.mai 2011
No 1. jūnija, līdz ar akcīzes nodokļa paaugstināšanu benzīnam, tūlītēju pārtikas produktu un preču sadārdzināšanos Latvijas lielveikalos tirgotāji neprognozē. Vienlaikus norādot, ka līdz ar ekonomiskās situācijas atveseļošanos, arī pārdošanas apjomu samazināšanās netiek gaidīta.
31.mai 2011
Neatkarīgā piedāvā interviju ar AS Severstaļlat valdes priekšsēdētāju Andreju Aleksejevu
31.mai 2011
SIA Rietumu logi ir samērā jauns, bet spēcīgs un ambiciozs savas nozares uzņēmums. Balstoties uz gūto pieredzi un zināšanām, uzņēmuma speciālisti izstrādājuši savus logu un durvju izgatavošanas kvalitātes prasību kritērijus, kas piemērojami ikviena klienta vēlmēm un vajadzībām gan Latvijā, gan pasaulē.
31.mai 2011
Viens no veiksmīgākajiem Latvijas ražošanas uzņēmumiem ir SIA Poliurs, kurš jau dibinot ir pozicionēts kā eksportspējīga ražotne.
31.mai 2011
Jau šogad Latvijas kafijas ražotājs Melnā kafija atvērs pirmo Kafijas skolu Baltijas valstīs, kurā ikkatrs kafijas lietotājs varēs uzzināt visu par kafiju, bet, apgūstot zināšanas visos sešos līmeņos, jau droši saukt sevi par starptautiska mēroga kafijas ekspertu, kādu pat pasaulē, kopumā ņemot, ir maz.
31.mai 2011
Intervijā Neatkarīgajai Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs (LTRK) Jānis Endziņš
26.mai 2011
Lai vienotos par tranzīta koridoru attīstīšanas iespējām un definētu turpmākos soļus šim uzdevumam, satiksmes ministrs Uldis Augulis Vācijā, Starptautiskā transporta foruma sammita laikā ticies ar Ukrainas, Turcijas un Ķīnas transporta ministriju vadību.
11.mai 2011
Ēnu ekonomika pērn Latvijā sasniedza 38,1% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas ir par 1,5 procentpunktiem vairāk nekā 2009.gadā, liecina Eiropas Mazo uzņēmumu padomes (European Council for Small Business and Entrepreneurship – ECSB) pētījums par ēnu ekonomiku Baltijas valstīs.