Ekonomikas forumā Polijā diskutē par ES solidaritāti, konkurētspēju un enerģētikas drošību

Šodien, 7. septembrī, Polijā sākās XXi Ekonomikas forums, kurā piedalās vairāk nekā 2600 dalībnieki no Eiropas, tostarp Latvijas, Centrālāzijas un ASV. Ekonomikas Forums Kriņicā tradicionāli pulcē augstākā līmeņa politiķus, biznesmeņus, zinātniekus un citu jomu pārstāvjus.

Šogad īpaša uzmanība forumā tiks pievērsta Eiropas ekonomiskajai nākotnei un tās politiskajām prioritātēm, kuras noteiks Eiropas turpmāko lomu pasaules arēnā. Šajā kontekstā daži no svarīgākajiem forumā apspriežamajiem jautājumiem būs ekonomiskā situācija un perspektīvas Centrālajā un Austrumeiropā, enerģētikas drošība, kā arī atjaunojamie enerģētikas resursi. Viens no svarīgākajiem foruma vadmotīviem šoreiz būs solidaritātes izpratne Eiropas Savienībā – vai turpmāk Eiropas Savienībai būtu jāliek lielāks uzsvars uz konkurētspēju, tādējādi, iespējams, palēninot Eiropas sociālekonomisko attīstības līmeņu izlīdzināšanos – vai tomēr mēģināt panākt sociālekonomisko kohēziju, tādējādi veicinot Centrālās un Austrumeiropas valstu spēju izmantot savu sociālekonomiskās attīstības potenciālu un stiprinot Eiropas lomu pasaulē.

Latviju forumā pārstāvēs Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele, Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvis Varšavā Rolands Lielbriedis, Latvijas Republikas vēstniecības Varšavā atbildīgais par ekonomiskajiem jautājumiem Jans Kevišs – Petuško, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes pārstāvji.

Ekonomika

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais