Šie pārtikas produkti izraisa trombu veidošanos: izslēdziet tos no uztura nekavējoties

© Depositphotos

Trombi ir viens no biežākajiem priekšlaicīgas nāves cēloņiem, tāpēc visiem ir jāseko līdzi savas sirds un asinsvadu sistēmas stāvoklim, kuras darbība lielā mērā ir atkarīga no mūsu ēšanas paradumiem.

Pēc Teksasas medicīnas centra ekspertu domām, šīs produktu kategorijas ievērojami palielina trombu veidošanās risku:

  • Gaļas pusfabrikāti

Dažādas desas un aukstie gaļas izstrādājumi ir vienkārši pārpildīti ar sāli, kas savukārt aiztur ūdeni organismā un palielina slodzi sirds un asinsvadu sistēmai, palielinot trombu veidošanās risku.

  • Cukurs

Tā pārlieku liela daudzuma lietošana uzturā izraisa aptaukošanos, diabētu un citas veselības problēmas, tāpēc daudzi ārsti cukuru uzskata par galveno mūsu sirds ienaidnieku.

Dzīvesstils

Infarkts un insults ir vieni no galvenajiem priekšlaicīgas nāves cēloņiem lielākajā daļā pasaules valstu, tostarp attīstītākajās valstīs. Šajā sakarā zinātnieki dažādās pasaules malās nenogurstoši meklē dažādas metodes šo slimību profilaksei.

Svarīgākais