Šie pārtikas produkti izraisa trombu veidošanos: izslēdziet tos no uztura nekavējoties

© Depositphotos

Trombi ir viens no biežākajiem priekšlaicīgas nāves cēloņiem, tāpēc visiem ir jāseko līdzi savas sirds un asinsvadu sistēmas stāvoklim, kuras darbība lielā mērā ir atkarīga no mūsu ēšanas paradumiem.

Pēc Teksasas medicīnas centra ekspertu domām, šīs produktu kategorijas ievērojami palielina trombu veidošanās risku:

  • Gaļas pusfabrikāti

Dažādas desas un aukstie gaļas izstrādājumi ir vienkārši pārpildīti ar sāli, kas savukārt aiztur ūdeni organismā un palielina slodzi sirds un asinsvadu sistēmai, palielinot trombu veidošanās risku.

  • Cukurs

Tā pārlieku liela daudzuma lietošana uzturā izraisa aptaukošanos, diabētu un citas veselības problēmas, tāpēc daudzi ārsti cukuru uzskata par galveno mūsu sirds ienaidnieku.

Dzīvesstils

Mēs visi zinām, ka bioloģiskais vecums ne vienmēr sakrīt ar pasē norādītajiem skaitļiem, un tas nav pārsteidzoši, jo dzīves apstākļi, iedzimtība un paradumi ikvienam ir atšķirīgi, kas dažkārt noved pie diametrāli pretējiem rezultātiem.

Svarīgākais