Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Uzmanies! Daudzviet autoceļi ir apledojuši un sniegoti

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šorīt sniegs un apledojums daudzviet Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un valsts centrālajā daļā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē "Latvijas valsts ceļi".

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju visa maršruta garumā, pa Vidzemes šoseju posmā no Rīgas līdz Virešiem, pa Valmieras šoseju visa maršruta garumā, pa Rīgas apvedceļu abās Daugavas pusēs, pa Daugavpils šoseju posmā no Rīgas līdz Nīcgalei, kā arī pa Tīnūžu - Kokneses šoseju.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Bauskas, Jelgavas, Liepājas un Ventspils šosejām visā to garumā, kā arī pa Liepājas - Rucavas ceļu.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Limbažu, Ogres, Rīgas, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas, Valmieras un Alūksnes apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 100 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Vienlaikus nokrišņu un atkušņa ietekmē pastiprinājies šķīdonis uz grants ceļiem Kurzemē un valsts dienvidu daļā, tāpēc transportlīdzekļu masas ierobežojumi ieviesti 23 grants ceļu posmos. Grants ceļi daudzviet joprojām ir apledojuši, tāpēc autovadītājiem jāizvēlas drošs braukšanas ātrums un jārēķinās ar papildu laiku ceļā. Vietām braukšanu apgrūtina arī risas un bedres ledū, kas izveidojušās, kūstot sniega kārtai, ar kuru grants ceļi tiek uzturēti ziemā.