Pētījums: 50% Jelgavas iedzīvotāju uzskata, ka ekonomiskā situācija pilsētā ir pasliktinājusies

Gandrīz puse jeb 44% aptaujāto Jelgavas pilsētas iedzīvotāju uzskata, ka ekonomiskā situācija pēdējā gada laikā ir pasliktinājusies, liecina Jelgavas pilsētas pašvaldības veiktais pētījums.

Savukārt 39% Jelgavas iedzīvotāju uzskata, ka vispārējā ekonomiskā situācija Jelgavā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palikusi bez izmaiņām, bet 11% respondentu norāda, ka ekonomiskā situācija ir uzlabojusies.

63% aptaujāto pilsētnieku apgalvo, ka viņiem ir pieejama informācija par savām tiesībām un iespējām saņemt sociālos pabalstus. Salīdzinājumā ar iepriekšējo pētījumu šādu jelgavnieku skaits ir pieaudzis.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu aptauju, optimistiskākas ir respondentu prognozes par pilsētas ekonomisko attīstību nākamajos 12 mēnešos. Pozitīvas tendences nākotnē saskata 17% respondentu, bet neitrālas – 40% aptaujāto, pesimistiski noskaņoti šajā jautājumā ir 30,3% respondentu.

Lielākā daļa aptaujāto jelgavnieku – 41% – par prioritāri risināmu jautājumu pilsētā uzskata ielu un ceļu remontu.

Tāpat vairāki aptaujātie iedzīvotāji pētījumā norādīja, ka nav apmierināti ar Jelgavas sabiedriskā transporta kustību, kas vairumā gadījumu ir saistīta ar iepriekš veikto reisu skaita samazināšanu.

Vairāk nekā piektdaļa iedzīvotāju jeb 22% kā draudus pilsētas attīstībai minēja bezdarbu, savukārt 9% kā draudus pilsētas attīstībai norādīja darbaspēka aizplūšanu, bet 6% respondentu atzina, ka draudi pilsētas attīstībai ir narkomānija.

Aptauju Jelgavas pilsētas domes uzdevumā veica SIA "Latvijas fakti" šogad pavasarī, aptaujājot 502 Jelgavas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Par socioloģiskā pētījuma veikšanu firmai dome samaksāja 3151 latu.

BNS, +371 67088611, zinas@bns.lv

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais