Āboli, bumbieri un ķirbji mums asociējas ar rudens klasiku – pīrāgiem, sulām vai vienkārši veselīgu našķi starp ēdienreizēm. Taču tos iespējams pārvērst pavisam citā pieredzē, piešķirot mazliet asuma un saldenas pikantuma. Ābolu, bumbieru vai pat ķirbju šķēles ar čili un medu ir vienkārša, bet pārsteidzoša uzkoda, kas noteikti patiks tiem, kuriem patīk kulināri eksperimenti. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Pikants ēdiens ne tikai liek svīst, bet arī palīdz kontrolēt apetīti, samazinot pārēšanās risku. Tā secinājuši Pensilvānijas štata universitātes zinātnieki.
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Afganistānas izcelsmes čili pulverī konstatējis neatļautas pārtikas krāsvielas "Sudan I" un "Sudan III", liecina PVD publiskotā informācija.
Dānija atsaukusi vairākus Dienvidkorejas uzņēmuma “Samyang” pikantos ramen nūdeļu produktus, apgalvojot, ka tajos esošais kapsaicīna līmenis varētu bū bīstams patērētājiem, ziņo BBC.
Pusaudža nāvi no Masačūsetsas ASV, kurš nomira pēc piedalīšanās pikanto tortiljas čipsu izaicinājumā, izraisīja liela daudzuma čili piparu ekstrakta apēšana, ziņo "abcnews.com".
Čili pipari veicina ķermeņa dabīgo prestāpju līdzekļu atbrīvošanos un "laimes hormonu" pieplūdumu, kas uzlabo garastāvokli un ļauj atbrīvoties no liekā svara, raksta "Medik Forum".
Daudzus gadus čili pipari ir cienīti to veselīgo īpašību dēļ un jauns pētījums atklājis, ka tiem piemīt vēl kāda vērtīga ietekme uz mūsu veselību, vēsta medijs CNN.