Dānijā aizliedz tirgot populāras korejiešu nūdeles, “jo tās ir pārāk pikantas”

© Pixabay.com

Dānija atsaukusi vairākus Dienvidkorejas uzņēmuma “Samyang” pikantos ramen nūdeļu produktus, apgalvojot, ka tajos esošais kapsaicīna līmenis varētu bū bīstams patērētājiem, ziņo BBC.

Tiek atsauktas trīs ugunīgās “Samyang” ātri pagatavojamo nūdeļu līnijas garšas - “Buldak 3x Spicy & Hot Chicken”, “2x Spicy & Hot Chicken” un “Hot Chicken Stew”.

Dānijas pārtikas aģentūra otrdien publicēja atsaukumu un brīdinājumu, mudinot patērētājus atteikties no produkta.

Tomēr nūdeļu ražotājs “Samyang” saka, ka problēmu ar pārtikas kvalitāti neesot.

"Mēs saprotam, ka Dānijas pārtikas iestāde atsauca produktus nevis to kvalitātes problēmu dēļ, bet gan tāpēc, ka tie bija pārāk asi," teikts uzņēmuma paziņojumā.

"Produkti tiek eksportēti visā pasaulē. Taču šī ir pirmā reize, kad tie tiek atsaukti iepriekšminētā iemesla dēļ."

Nav zināms, vai kādi konkrēti incidenti Dānijā likuši Dānijas varas iestādēm rīkoties, tomēr Dānijas Veterinārā un pārtikas pārvalde paziņoja, ka tā ir novērtējusi kapsaicīna līmeni vienā iepakojumā kā "tik augstu, ka tas rada risku patērētājam iegūt akūtu saindēšanos".

Uzsvērts arī brīdinājums bērniem, kuriem pikanta pārtika var būt īpaši bīstama.

Šis paziņojums ir izraisījis asas diskusijas tiešsaistē, un daudzi ir izteikuši apgalvojumus par dāņu zemo toleranci pret garšvielām.

Šīs nūdeles iepriekš nav atsauktas nevienā citā valstī, un nav bijuši arī citi drošības brīdinājumi.

Kapsaicīns ir ķīmiskais savienojums čili piparos, kas rada dedzinošu sajūtu. Kad cilvēki ēd piparus, kapsaicīns izdalās siekalās un saistās ar receptoriem mutē.

“Samyang” ir nozīmīgs Dienvidkorejas pārtikas ražotājs, kas sevi dēvē par pirmo uzņēmumu valstī, kas sāka ražot ātri pagatavojamās nūdeles.

Svarīgākais