Mūsdienu viedpulksteņi mēra sirdsdarbības ātrumu, asinsspiedienu, miega kvalitāti un pat veic vienkāršotu EKG - tomēr tas var radīt trauksmi cilvēkiem, jo skaitļi tiek interpretēti atšķirīgi, raksta “err.ee”.
Sirds veselība ir būtiska cilvēka dzīves kvalitātei, un par to jārūpējas ik dienu. Lai veicinātu rūpes par sirdi un informētu par veselības riskiem un profilakses iespējām, septembra nogalē tiek atzīmēta Pasaules sirds diena. Izceļot profilakses un veselīgu paradumu nozīmi, ar ieteikumiem dalās BENU Aptiekas piesaistīta speciāliste, Veselības centrs 4 kardioloģe Anna Labuce un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
Šie sezonālie pārtikas produkti, kas bagāti ar šķiedrvielām, antioksidantiem, vitamīniem un minerālvielām, palīdz pazemināt holesterīna līmeni un samazina aplikumu uzkrāšanās risku artērijās.
Gandrīz puse pieaugušo cieš no hipertensijas jeb paaugstināta asinsspiediena. Lai gan veselīga asinsspiediena līmeņa uzturēšanai bieži vien ir nepieciešami medikamenti, arī diētai ir nozīme - saskaņā ar “EatingWell” datiem, noteiktu garšvielu pievienošana uzturam var palīdzēt stabilizēt asinsspiedienu. Un viena no šīm garšvielām ir oregano jeb raudene.
Gandrīz puse jeb 46% iedzīvotāju asinsspiedienu mēra tikai tad, kad jau kļuvis slikti vai apmeklējot ģimenes ārstu, noskaidrots "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā aptaujā.
Augsts asinsspiediens var izraisīt sirds slimības un insultu. Uztura speciāliste Lorēna Panofa ir identificējusi septiņus augus un garšvielas, kas dabiski palīdz pazemināt asinsspiedienu, informē verywellhealth.
Vai jūties nomākts vai priecīgs un laimīgs? Ieskatieties tuvāk apkārtējā interjera krāsu gammā. Un tas nav ezotērisms vai cita pseidozinātne: zinātnieku pētījumi ir parādījuši, ka dažādi krāsu toņi var aktivizēt dažādas smadzeņu daļas.
Linsēklas ir mazas, bet varenas, ja runājam par to uzturvērtību un ieguvumiem veselībai - uztura speciālisti norāda, ka tās atbalsta sirds veselību un cukura līmeni asinīs, raksta “Eatingwell”.
Amerikāņu zinātnieki no Vaterlo Universitātes ir veikuši svarīgu atklājumu. Parastie banāni var būt daudz efektīvāki nekā tradicionālais ieteikums izslēgt sāli no uztura augsta asinsspiediena gadījumā.
Reģistrēta dietoloģe Elizabete Šova ir nosaukusi pārtikas produktu Nr. 1, ko vajadzētu ierobežot, ja vēlaties samazināt paaugstināta asinsspiediena risku, raksta “eatwell.com”.
Hipertensija ievērojami palielina sirds un asinsvadu slimību attīstības risku. Britu Sirds fonda eksperti nosaukuši pārtikas produktus, no kuriem vajadzētu izvairīties, ja jums ir augsts asinsspiediens, norāda bristolpost.
Zinātnieki no Hārvardas universitātes ir noskaidrojuši, kā tumšā šokolāde patiesībā ietekmē veselību, un atklājuši negaidītas labvēlīgas īpašības. Salīdzinoši pētījumi tika veikti ar dažādu veidu šokolādi, kas izgatavota no kakao pupiņām (tumšā, baltā, piena šokolāde).
Kafija var izraisīt īslaicīgu asinsspiediena pieaugumu cilvēkiem ar un bez hipertensijas, un šīs īslaicīgās sekas ir atkarīgas no tā, cik labi jūs panesat kofeīnu - uztura eksperts Džeimijs Džonsons izdevumam “Very Well Health” pastāstīja, kāpēc kafija paaugstina asinsspiedienu.
Sertificēta uztura speciāliste Devine Lingo nosaukusi olbaltumvielām bagātu pārtiku, ko ieteicams lietot uzturā asinsspiediena pazemināšanai, raksta “Eating Well”.
Kardiologs Šons Kotkins, kā arī sertificētas uztura speciālistes Karolīna Tomasone un Marija Elena Fraga nosauca vienu vienkāršu veidu, kā pazemināt asinsspiedienu bez medikamentiem, raksta “eatwell.com”.