Pārtikas produkti, no kā jāizvairās, ja vēlas pazemināt asinsspiedienu

© Foto: pixabay.com

Hipertensija ievērojami palielina sirds un asinsvadu slimību attīstības risku. Britu Sirds fonda eksperti nosaukuši pārtikas produktus, no kuriem vajadzētu izvairīties, ja jums ir augsts asinsspiediens, norāda bristolpost.

Sāls. Speciālisti iesaka ierobežot sāls uzņemšanu līdz sešiem gramiem dienā. Tas ir atrodams ne tikai sāļās uzkodās, bet arī maizē, gaļas produktos un brokastu pārslās. Vienmēr pievērsiet uzmanību produkta sastāvam, aicina speciālisti.

Foto: pixabay.com

Cukurs un tauki. Šīs sastāvdaļas var izraisīt svara pieaugumu, kas saasina hipertensijas problēmu. Centieties ierobežot saldumus un treknus ēdienus.

Alkohols. Alkohola pārmērīga lietošana izraisa augstu asinsspiedienu un svara pieaugumu.

Kofeīns. Lai gan kofeīns mērenā daudzumā parasti ir nekaitīgs, dažiem cilvēkiem tas var īslaicīgi paaugstināt asinsspiedienu. Esiet uzmanīgi, dzerot tēju, kafiju, enerģijas dzērienus un šokolādi.

Foto: pixabay.com

Turklāt eksperti iesaka rafinētus ogļhidrātus (baltmaizi, makaronus) aizstāt ar pilngraudu analogiem un izvēlēties liesus olbaltumvielu avotus, piemēram, vistu, zivis un pupiņas. Šīs diētas izmaiņas palīdzēs jums kontrolēt savu svaru un uzturēt veselīgu asinsspiedienu.

Dzīvesstils

Vasara un ledusskapis ne vienmēr ir ideāla kombinācija – no ēdienu aromātiem līdz siltuma radītam mitrumam, kā rezultātā dažkārt rodas nevēlami aromāti. Taču nav jāķeras pie sintētiskiem atsvaidzinātājiem vai dārgiem filtriem - mājās vari pagatavot efektīvus, dabiskus risinājumus, kas atsvaidzina gaisu un neitralizē smakas, iesaka eksperti no “thekitchn.com”.