LifeHacks.lv / Autori

3.apr
Aizcietējumi nav nekas patīkams. Ja regulāri saskaraties ar šādu diskomfortu, tad, iespējams, viens no iemesliem ir uzturs jeb konkrētu produktu lietošana. Interesanti, ka atsevišķi pārtikas produkti var veicināt aizcietējumu rašanos! 
2.apr
Lai zaudētu lieko svaru, cilvēki piekopj dažādas metodes. Protams, visefektīvākais veids ir fizisko aktivitāšu un veselīga uztura apvienojums. Līdzās šādai metodei pastāv arī dažādas diētas un citi ne mazāk interesanti veidi, kā veicināt svara zudumu. Šobrīd arvien lielāku popularitāti iegūst "4:1:1" metode. Kas tā ir par metodi un kā tā darbojas?
2.apr
Latvijas Apvienotas putnkopības asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha, iedvesmojoties no franču virtuves, dalās ar piecām gardām receptēm, kur izmantot olas.
1.apr
Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas. Un tad rodas jautājums - ko lai iesāk ar visu šo vārīto olu daudzumu? Ārā mest īsti neļauj sirdsapziņa un ģimenes budžets. Kā garšīgi un interesanti pagatavot vārītās Lieldienu olas, piedāvā "Lidl" garšu speciālisti.
1.apr
Līdzteku tam, ka olas Lieldienu laikā dod daudz prieka: jautras olu cīņas; svētku sajūtu, rotājot galdu un telpu; rada dāvināšanas prieku, iepriecinot tuviniekus un draugus, un, visbeidzot, stiprina ģimenes saites, visiem kopā iesaistoties olu krāsošanas procesā — tās ir arī veselīgs un ļoti vērtīgs produkts. Lai mazinātu jebkādas šaubas par olu veselīgumu, „Veselības centru apvienības" uztura speciāliste Anita Baumane uzskaita desmit labos darbus, ko šis Lieldienas simbolizējošais produkts veic mūsu organismā.
31.mar
Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir olu ēšana un dažādas aktivitātes saistībā ar tām, taču vai zini, kādi ir populārākie mīti par olām un kuri no tiem ir patiesība? Stāsta eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Liene Graudiņa.
31.mar
Tiek lēsts, ka kopumā 95 pasaules valstīs tiek svinētas Lieldienas. Cik dažādu kultūru un nāciju, tik dažādas var būt arī šo svētku tradīcijas. Uzzinam, kāds paražas piekopj citās valstīs dzīvojošie Lieldienās!
30.mar
Ar gardu un veselīgu Lieldienu svētku recepti dalās uztura speciāliste Liene Sondore.
30.mar
Jau rīt svinēsim Pirmās Lieldienas, tāpēc šis ir pēdējais brīdis, lai parūpētos par glīti krāsotām svētku olām. Daļai cilvēku patīk olas krāsot ar veikalos nopērkamajām mākslīgajām krāsvielām, bet citi dod priekšroku dabiskām izjevielām. Šoreiz LifeHacks.lv komanda nolēma pamēģināt trīs dažādus olu krāsošanas paņēmienus, izmantojot mājās pieejamas dabiskās izvejvielas jeb pārtikas produktus!
29.mar
Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī! Viņai Lieldienas saistās tieši ar zaļo, pavasarīgo skābeņu zupu. Elita kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo šo daudzu virtuvju repertuāra klasiku.
29.mar
Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir ne tikai šūpošanās un gardas svētku maltītes baudīšana ģimenes lokā, bet arī olu krāsošana un olu kaujas, lai noskaidrotu, kuram izdevies tikt pie pašas stiprākās olas. Raimonds Zommers, šefpavārs un “Maxima Latvija” garšu vēstnesis, sniedz padomus, kā izvārīt ne vien skaistākās, bet arī izturīgākās olas, lai kļūtu par neuzvaramu olu kauju līderi un pārsteigtu ģimeni un draugus!
28.mar
"Veselības centru apvienības" uztura speciāliste Anita Baumane nosauc trīs idejas, ar ko kopā gardi notiesāt olas!
28.mar
Kā Lieldienu svētku brīvdienās neiedzīvoties vēdera problēmās un atpūsties droši, atgādina farmaceite Alīna Fleišmane.
27.mar
Šonedēļ daudzviet pasaulē tiks svinētas Lieldienas. Lai arī šie ir starptautiski svētki un tos atzīmē daudzviet pasaulē, ne tikai Latvijā, ir vairākas valstis, kurus šie svētki nemaz neskar.
26.mar
Jau pavisam drīz svinēsim Lieldienas. Ar ko visbiežāk cilvēkiem asociējas Lieldienas? Ar šokolādes zaķiem, krāsainām olām un olu kaujām, kā arī ģimenes kopā sanākšanu.
26.mar
Pāreja no ziemas perioda uz pavasari nes neskaitāmas pārmaiņas gan dabā, gan mūsos. Kamēr vieni bauda pirmos saules starus un labo laiku, citi cīnās ar negaidīto pavasara vēstnesi – pavasara nogurumu jeb pavasara letarģiju, kas galvenokārt skar sievietes vecumā no 35 līdz 50 gadiem. Pavasara nogurumu raksturo sarežģīta fizioloģisko, kultūras un psiholoģisko faktoru mijiedarbība. Skaidras medicīniskās definīcijas trūkums ir radījis dažādus mītus par tā cēloņiem un sekām. Lai tos kliedētu, farmaceite Zane Melberga skaidro populārākos mītus par pavasara nogurumu un dalās savos ieteikumos.
25.mar
Tuvojoties Lieldienām, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija mudina svētku galdā celt bioloģiski sertificētas olas. Kā zināt, kuras olas ir bioloģiski sertificētas, bet kuras nav?
25.mar
Daudzveidīga, uzturvielām bagāta ēdienkarte ir labākais veids, kā uzņemt organismam nepieciešamo. Tomēr, ja trūkst kādu noteiktu vitamīnu vai minerālvielu vai vēlaties papildināt ikdienas ēdienkarti ar uztura bagātinātājiem, farmaceite Ieva Turonoka iesaka, kā to darīt, lai gūtu maksimālu labumu.
24.mar
Interesanta un praktiska ideja, kur likt lietā nevajadzīgās plastmasas pudeles!
24.mar
Ģimenes ārste no Lielbritānijas Sāra Džārvisa dalās ar četriem padomiem, kā veiksmīgi atmest smēķēšanu.
23.mar
Vai zinājāt, ka par mūsu ausu sēra izskatu un ķermeņa aromātu ir atbildīgs viens un tas pats gēns?
23.mar
Pieci pavisam vienkārši padomi, kā ik dienu izdzert vismaz divus litrus ūdens!