5 produkti, kurus ēst, lai uzņemtu D vitamīnu

© unsplash.com

D vitamīns organismam ir nepieciešams, lai labāk uzsūktos kalcijs, tāpat arī tas ir svarīgs kaulu attīstībai, imūnsistēmas darbībai un iekaisuma mazināšanai. Dzīvojot mūsu platuma grādos, ir viegli iedzīvoties D vitamīna deficītā, jo saule nespīd tik bieži, kā siltajās zemēs.

D vitamīna deficīts var izraisīt rahītu, novājinātu imūnsistēmu, matu izkrišanu un vēl citas veselības likstas.

D vitamīnu mēdz saukt par saules vitamīnu, jo to mēs varam uzņemt ar saules gaismu caur ādu.

Saule ir galvenais D vitamīna avots lielākajai daļai cilvēku. Atkarībā no gadalaika un dzīvesvietas saules gaisma var nepalīdzēt organismam uzņemt pietiekami daudz D vitamīna, tāpēc nepieciešams lietot papildus uztura bagātinātājus. Izrādās, ka arī ar atsevišķiem pārtikas produktiem varam uzņemt nelielu D vitamīna daudzumu.

pexels.com

Kuri 5 pārtikas produkti satur D vitamīnu?

D vitamīns ir taukos šķīstošs, kas nozīmē, ka jums ir jāēd tauki, lai tas labāk absorbētos.

  1. Lasis. 100 grami laša satur 16.7 mikrogramus (mg) D vitamīna, kas ir 84% no dienā ieteicamās devas pieaugušam cilvēkam.
  2. Brūnie šampinjoni. 100 grami brūno šampinjonu satur 31.9 mg D vitamīna, kas ir 160% no dienā ieteicamās devas pieaugušam cilvēkam.
  3. Cūkgaļas karbonāde. 100 grami cūkgaļas karbonādes satur 1 mg D vitamīna, kas ir 5% no dienā ieteicamās devas pieaugušam cilvēkam.
  4. Olas. 100 grami olas satur 2.2 mg D vitamīna, kas ir 11% no dienā ieteicamās devas pieaugušam cilvēkam.
  5. Paniņas. 240 mililitri paniņas 3.17 mg D vitamīna, kas ir 17% no dienā ieteicamās devas pieaugušiem cilvēkiem.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

D vitamīns organismam ir nepieciešams, lai labāk uzsūktos kalcijs, tāpat arī tas ir svarīgs kaulu attīstībai, imūnsistēmas darbībai un iekaisuma mazināšanai. Dzīvojot mūsu platuma grādos, ir viegli iedzīvoties D vitamīna deficītā, jo saule nespīd tik bieži, kā siltajās zemēs.

Svarīgākais