LifeHacks.lv / Autori

24.okt 2024
Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, ir īstais laiks ļaut vaļu iztēlei un iedvesmoties nedaudz spocīgākām receptēm. Helovīnam, ko visā pasaulē atzīmē 31. oktobrī,  ir raksturīgi ne tikai interesanti un iztēles bagāti tērpi, bet arī spocīgi un gardi našķi. Lai uz svētku galdā netrūktu pārsteigumu, kulinārijas blogeri Anna Panna piedāvā izmēģināt izcila un pavisam vienkārša deserta recepti – šokolādes krēmu ar šokolādes cepumu smiltīm un želejas tārpiņiem.
24.okt 2024
Ir daži ļoti slaveni, populāri ēdieni, piemēram, siera kūka un frī kartupeļi, kurus cilvēki ēd visā pasaulē. Pastāv arī pieņēmumi jeb kā tūlīt noskaidrosim mīti par dažādu ēdienu ēdienu izcelsmi. Apkopojām 10 interesantus faktus par dažādu ēdienu izcelsmi.
23.okt 2024
Katrā pēdā ir vairāk nekā 250 000 sviedru dziedzeru, un pēdas var izdalīt līdz puslitram sviedru dienā. Pastiprinātai pēdu svīšanai var būt dažādi cēloņi.
23.okt 2024
Triholoģe Anabela Kingslija atklāj septiņas izplatītākās kļūdas, kas bojā matus.
22.okt 2024
Ir dzirdēti dažādi pieņēmumi par to, cikos ir tas pēdējais brīdis, kad ēst vakariņas. Ilgi pastāvēja uzskats, ka vakariņas būtu jāēd līdz plkst. 18:00 vai 19:00. Eksperti norāda, ka šis ir mīts. Ir pavisam cits veids pēc kā vadīties, lai noteiktu, kurš ir tas pēdējais ieteicamais brīdis, kad vakariņot.
22.okt 2024
Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.
21.okt 2024
Šī tēja saturēs daudz antioksidantu un C vitamīna, kas palīdzēs stiprināt imunitāti drēgnajā rudenī, kad tik viegli ir saaukstēties!
21.okt 2024
Diez vai ir kāds apšaubīs to, ka zobu tīrīšana ir neatņemama personīgās higiēnas sastāvdaļa. Tomēr visticamāk ne katrs pievērš pastiprinātu uzmanību zobu pastas izvēlei, kaut gan zobu pastu ražotāji piedāvā speciāli mērķētas pastas, un tam ir nozīme.
20.okt 2024
Šī būs sātīga un garda zupa no ķirbja un šķeltajiem zirņiem vēsajiem rudens vakariem!
20.okt 2024
Augļi ir bagāti ar antioksidantiem, vitamīniem un citām uzturvielām, kas nozīmē, ka tie ir veselīgi un ir jāēd, lai uzlabotu pašsajūtu. Šoreiz pievērsīsim lielāku uzmanību tiem augļiem, kuri var palīdzēt mūsu nierēm labāk darboties!
19.okt 2024
Ja tīrot māju, tostarp arī virtuvi, esat iecienījusi dabiskus tīrīšanas līdzekļus, tad šī recepte ir kā radīta jums. Ar šo līdzekli izdosies izcili nodezinficēt virtuves virsmas.
19.okt 2024
Mājas tīrīšana, uzkopšana vien retajam sagādā prieku un patīkamas emocijas. Patīkamas sajūtas rada tīra māja, ne pats tās tīrīšanas process. Lai atvieglotu mājas tīrīšanu un šo procesu paātrinātu, ņemiet vērā šos padomus!
18.okt 2024
Zivis ir veselīgas un tās ir jāēd. Tas nav nekāds pārsteigums. Bet vai zināt, cik daudz un bieži ieteicams nedēļas laikā ēst zivis?
18.okt 2024
Ikviens no mums grib dzīvot skaistā un sakoptā vidē. Tomēr reizēm, lai arī cik kārtīgi būtu, mēs netieši savu vidi ap sevi varam padarīt nekārtīgu. Šoreiz apkūkosim, ko nevajadzētu darīt vannas istabā, lai to nepadarītu citu acīm nepievilcīgu!
17.okt 2024
Rīsi tiek uzskatīti par vienu no galvenajiem graudaugiem pasaulē. Pateicoties to daudzpusīgajām pagatavošanas iespējamām, maigajai garšai, cilvēki daudzviet pasaulē iecienījuši rīsus. Gan baltie, gan brūnie rīsi var būt daļa no veselīga uztura. Bet kuri rīsi ir labāki?
17.okt 2024
Eksperti norāda, ka ēdot šos produktus pārlieku lielos daudzumos, tie var nodarīt kaitējumu veselībai. Kā zināms, kas par daudz, tas par skādi!
16.okt 2024
Dietoloģe Šajna Komara norāda, ka pēc treniņa svarīgi atjaunot savas enerģijas rezerves, tāpēc svarīgi ir paēst, nevis staigāt tukšu vēderu! Ja nav laika uzreiz ieturēt maltīti, tad var izlīdzēties ar uzkodām.
16.okt 2024
Kā zināms, tad sāls tiek uzskatīts par "balto nāvi". Un tam ir savs iemesls! Ikdienā patērējot uzturu ar lielu sāls daudzumu, var rasties dažādas veselības problēmas, tai skaitā augsts asinsspiediens, palielinās sirdslēkmes un insulta risks, tiek noslogotas nieres u.c. 
15.okt 2024
Kafija ir viens no populārākajiem dzērieniem pasaulē. Bez šī dzēriena daudzi nespēj iedomāties savu ikdienu. Cik dažādi kafijas veidi, tik dažāda arī to pagatavošana. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā pagatavot šo dzērienu, ir apliet maltu kafiju ar verdošu ūdeni. 
15.okt 2024
Vai zināt atšķirību starp garšaugiem un garšvielām? Gan garšaugi, gan garšvielas piedod ēdieniem patīkamu garšu un aromātu. Lielākā atšķirība ir tāda, ka garšaugi ir svaigi, bet garšvielas ir, piemēram, tā paša svaigā auga kaltētā, žāvētā versija. Abi divi, garšaugi un garšvielas, spēj ēdienu padarīt apetelīgāku un gardāku. Tomēr tas nav viss, tie var būt arī veselīgi. Noskaidrojiet, kuri 11 garšaugi un garšvielas veicina labu veselību!
14.okt 2024
Šādus biešu salātus jūs, iespējams, nebūsiet ēduši!
13.okt 2024
Improvizācijas teātris DIVAS jeb Anete Bendika un Elīna Geida kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo miso zupu ar nūdelēm.