Pērn jūnijā apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) izmaksājusi vairāk nekā 900 atlīdzību par dažāda rakstura negadījumiem – sadzīves traumām, ērču, citu kukaiņu un čūsku kodumiem, apdegumiem, ceļu satiksmes negadījumiem. Kā rāda pieredze, lielākā daļa negadījumu notiek jūnija otrajā pusē, dodoties uz līgošanas vietām un svinot Jāņus. Lai tā nenotiktu, ir jāievēro piesardzības pasākumi – gan papardes ziedu meklējot un pinot vainagā, gan dedzot jāņugunis un mielojoties ar bagātīgiem gardumiem.
Ir produkti, kuri, gatavojot uz grila, iegūst pavisam citu garšu un garšo debešķīgi. Tomēr ir pietiekami daudz pārtikas produktu, kurus nav ieteicams gatavot uz grila. Iemesli var būt dažādi. Noskaidrojiet, kurus pārtikas produktus eksperti neiesaka grilēt!
Jau pavisam drīz būs klā Līgo svētki, kad galdā celsim dažādus gardumus. Viens no šo svētku galvenajiem ēdieniem ir Jāņu siers. Tam par godu aicinām uzzināt interesantus faktus par sieru!
Odi šovasara ir ļoti daudz, tāpēc gatavojoties Līgo svētkiem ir nepieciešams padomāt arī par dažādiem līdzekļiem, kas atbaidītu odus, lai svētki netiktu sabojāti! Iesakām jums pagatavot savu pretodu sveci!
Pākšaugus ir vērtīgi lietot ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem, ja tos termiski apstrādā un atbilstoši pagatavo. Lēcās un pupiņās ir augstāka dzelzs koncentrācija nekā citos augu valsts produktos, tāpēc mazuļa uzturā pākšaugus rekomendē ieviest samērā agri – jau no 6–8 mēnešu vecuma. "Rimi Bērniem" eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina skaidro, kāpēc pākšaugi bērna uzturā ir ieteicami.
Sejas spreji lieliski karstās vasaras dienās spēj atsvaidzināt seju un to mitrināt. Veikalos pieejami dažādi spreji, taču tādu pavisam viegli vari pagatavot pati. Nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas!
Uzmācīgi odi var ne tikai ļoti kaitināt, bet arī radīt nepatīkamas sajūtas. Lai izvairītos no odu kodumiem, dodoties pie dabas, mēs mēdzam nodrošināties ar dažādiem to atbaidīšanas līdzekļiem. Nākamreiz atpūšoties svaigā gaisā izmēģiniet šos dabīgos odu atbaidīšanas līdzekļus!
Pārtikas veikalos bieži sanāk iegādāties vēl negatavus avokado. Labākais veids, kā nogatavināt avokado, ir vienkārši nogaidīt un būt pacietīgiem. Ja neesat pacietīgi, tad, iespējams, jums noderēs šie triki, kā pavisam neparasti, bet ātri nogatavināt avokado.
Vēl pirms mazliet vairāk nekā desmit gadiem tika uzskatīts, ka holesterīns ir slikts, kaitīgs veselībai un ka ar uzturu jāuzņem ne vairāk kā 0,2–0,3 grami holesterīna dienā – apjoms, kuru satur 1–1,5 olas. Tomēr pētījumi nav apstiprinājuši olās esošā holesterīna saistību ar insultu un asinsvadu slimībām, saka uztura speciāliste Alise Kindzule Dunavska.
Cepeškrāsnī cepti kraukšķīgi kartupeļi ir ļoti gardi. Reizēm diemžēl neizdodas tik veiksmīgi iegūt kraukšķīgumu. Izrādās, ka ir nepieciešams kartupeļiem pievienot klāt divas sastāvdaļas, lai vienmēr garantētu, ka tie izdosies apetelīgi un kraukšķīgi.
Krustnagliņas ir miršu dzimtas mūžzaļā nagliņkoka kaltētie ziedu pumpuri. Šo garšvielu bieži izmanto kulinārijā. Krustnagliņas ne tikai spēj uzlabot ēdienu un dzērienu garšu, aromātu, bet ir arī ļoti labas veselībai.
Dzerot kafiju, paliek pāri kafijas biezumi. Kur tos likt? Izrādās, ka tiem var rast dažādus pielietojumus, piemēram, pagatavojot ķermeņa skrubi. Tomēr tas nav viss, kafijas biezumi var būt arī labs mēslojums augiem.
Daudzi cilvēki nespēj iedomāties savu ikdienu bez karsti kūpošas kafijas tases. Ja arī tev garšo kafija, tad šie fakti tevi varētu interesēt! Uzzini ko jaunu par kafiju!
Ja gatavo, tad no sirds! Tā ir dziedātājas, dziesmu autores un satura veidotājas Dionas Liepiņas devīze virtuvē, kur viņa gan nerosās pārāk bieži, toties, ja dara, tad ar pilnu jaudu. Diona ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai celtu galdā pastu ar gaļas bumbiņām.