Agnese Ģērmane / Autori

17.jun 2016
Žalūziju uzvaras gājienu mūsdienu interjerā nosaka tas, ka cilvēki vēlas uzlabot un veidot sev apkārt komfortablu vidi.
16.jun 2016
Lai veselīgi un garšīgi atveldzētos, kokteiļi ir lieliska alternatīva, ar kuru aizvietot ar cukuru un konservantiem bagātās sulas, jo satur vērtīgas minerālvielas un vitamīnus. Kokteiļa sastāvdaļas jājauc blenderī un tādās proporcijās, kādās pašam tīk, pievienojot sastāvdaļas tieši pēc savām vēlmēm. Lai kokteiļi ir par iedvesmu saviem eksperimentiem!
13.jun 2016
«Kamēr mācījos akadēmijā, man šķita, ka, ienākot teātrī, ienesīšu kaut ko inovatorisku un kardinālas izmaiņas, jaunas vēsmas. Bet, atnākot uz to, sapratu, cik liels mehānisms un sistēma ir teātris, un ko es vispār no sevis biju sadomājusies?» smejas Dailes teātra jaunā aktrise Lelde Dreimane.
10.jun 2016
Vieglu kūku ar maigu maskarpones siera krēmu un svaigām avenēm piedāvā Sanda Vendta Iattēlā) no Cepu tortes. Izmanto kūku formu ar noņemamu malu 22–24 cm diametrā.
9.jun 2016
Māja jau reiz apkopoja dažas no ērtākajām, interesantākajām un labākajām aplikācijām, kas noderīgas virtuvē. Taču to ir tik daudz un tik dažādas, ka piedāvājam otru raundu plašajā, ar gatavošanu saistītajā aplikāciju piedāvājumu kāstā.
1.jun 2016
Domājot par mājas būvniecību vai jumtu atjaunošanas darbiem, seguma izvēles iespējas ir plašas un tajās nav grūti apjukt. Lielā mērā jumta seguma izvēle ir atkarīga no gaumes, taču tikpat lielā mērā jāņem vērā seguma īpatnības. Tiem, kam patīk krāsu daudzveidība un kas nevēlas domāt par jumtu kopš tā uzklāšanas brīža, ieteicams ir metāla jumtu segums, jo tas ir viens no mazāk prasīgajiem un izvēles ziņā plašākajiem tirgū.
30.mai 2016
Gatis Irbe, kuru Latvijā daudzus gadus pazina ar skatuves vārdu Gacho, tagad uzsācis jaunu projektu un pieņēmis pseidonīmu Mesa. Un līdz ar jaunā albuma iznākšanu viņš saprot – pienācis laiks, kad vērtības mainījušās, tāpēc – mērķi un vēstījums, ko caur mūziku nodot citiem; arī uztvere par dzīvi un sevi.
25.mai 2016
Zaļie jumti ir salīdzinoši nesens jaunums Latvijā, kas izraisījis sabiedrisko ēku un privātmāju īpašnieku interesi. Jumta dārzi laukos ir lielisks papildinājums kopējai ainavai, bet pilsētvidē piešķir dzīvīgumu un reizēm trūkstošo zaļumu.
24.mai 2016
«Strādāju ar attieksmi – ja ko daru, tad daru līdz ausīm. Tāpēc man nepatīk iesaistīties pasākumos, par kuriem neesmu droša, ka varu izdarīt un nebūs apkaunojums, ka neizdaru, kā gribētos, un ka rokas bijušas pārāk īsas,» atklāti teic māksliniece Līga Ķempe.
21.mai 2016
Lai ieviestu virtuvē mazliet Itālijas garšas, Sigita un Saverio Bianki no Lazanjas Republikas piedāvā recepti, lai paša spēkiem izmēģinātu itāliskāko no ēdieniem – lazanju! Soli pa solim viņi pastāsta, kā pagatavot gardu maltīti diviem – romantiskām vakariņām vai sātīgām pusdienām.
15.mai 2016
Kūkas ar lapiņām un ziediem, ar cukura masas vai baltās šokolādes pārklājumu, ar marcipāna lenšu vai futbolistu dekoriem, ar ogu pildījumu vai vārīto krēmu... Kūku meistares Līvija un Sanda Vendtas nezina konditorejas iespēju robežas un gatavo gardas kūkas katrai dzīves situācijai.
10.mai 2016
«Nevaru teikt, ka savos bērnos saredzu sevi. Manis viņos it kā nav. Viņi ir viņi paši. Bet man gribas ticēt, ka manu labāko Es viņi ir dzirdējuši vai redzējuši. Manuprāt, lielākā māksla ir neuztiept bērniem savus uzskatus, aizspriedumus un pārliecības, bet ļaut viņiem būt viņiem pašiem,» saka apavu veikala salonu Madam Bonbon un Miss Bonbon vadītāja Jana Ezeriņa. Viņa arī trīs bērnu mamma.
3.mai 2016
«Pirms pieredzes Sibīrijā daudz nedomāju, ko nozīmē būt latvietei. Vienkārši dzīvoju savā zemē un neanalizēju, ko man nozīmē latvietība. Kāpēc lai es to darītu, ja dzīvoju Latvijā un man apkārt ir latvieši?» teic jauniešu kora Kamēr... direktore un Latvijas Nacionālās operas un baleta producente Kristīne Zvirbule.
2.mai 2016
«Gribas izbaudīt darīšanas procesu un pieņemt ikvienu jauno piedāvājumu, mesties tajā iekšā, jo nav vērts tērēt laiku, lai pārdomātu un apsvērtu, pārdzīvotu un dusmotos. Elementāri ir jābauda dzīve,» uzskata Dailes teātra aktieris Gints Andžāns.
28.apr 2016
Pēc garajiem aukstuma mēnešiem zeme beidzot kļūst siltāka un dabā plaukst koku pumpuri un pirmie ziedi. Pavasaris ir klāt un līdz ar to – aktīvi dārza darbi. Lai atvieglotu darbošanos vai vienkārši padarītu to interesantāku, Māja apkopoja deviņas ērtas un noderīgas aplikācijas dārza darbiem.
28.apr 2016
«Lielajā Latvijas talkā 23. aprīlī izgāja tūkstošiem labticīgu un čaklu cilvēku. Un mans aicinājums, lai šīs talkas reizē iesāktos arī dižkoku atbrīvošana – sākumā kaut tikai atsevišķās vietās, dažos novados, skolās, dažās saimniecībās, lai nākamajā gadā uz Latvijas simtgadi tā izvēršas plašumā, skaistumā un dziļumā. Pirmajiem vajag sākt ar darbiem šo ideju kustināt. Latvija taču ir dižkoku lielvalsts,» aicina Guntis Eniņš, kurš nav vienaldzīgs pret dabu.
26.apr 2016
Jumta seguma izvēle vistiešākajā mērā ir un paliek namīpašnieka gaumes jautājums, tomēr pirms jumta uzstādīšanas ieteicams atbildēt uz pāris svarīgiem jautājumiem par tā kalpošanas laiku un izturību pret mūsu klimatisko laika apstākļu ietekmi.
24.apr 2016
«Ja mums ir tik daudz visādu gardumu, kurus var dažādi jaukt kopā, radot unikālas garšu kombinācijas, tad man nav saprotama ieciklēšanās uz vieniem un tiem pašiem ēdieniem,» domā Silva Putriča, ēdiena bloga Prieks gatavot autore.
18.apr 2016
«Līdz šim ļāvos tam, kā lietas notiek, un priecājos par iespēju spēlēt un par lieliskiem kolēģiem, ar kuriem to iespējams darīt. Kurš mūziķis būtu bēdīgs par to, ka ir labi darba piedāvājumi? Bet šogad sapratu, ka man gribas nofiksēt un noprezentēt kaut ko no sevis,» saka ģitārists Kaspars Zemītis.
12.apr 2016
«Manuprāt, katram no mums ir iekšējā izjūta, ka jāpalīdz. Varbūt man šī izjūta ir tikai spēcīgāka nekā citiem,» domā Ilze Skuja, labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv dibinātāja un vadītāja.
9.apr 2016
«Man tīk dažādība. Nevaru teikt, ka ir kādas valsts virtuve, kurai varētu piešķirt pirmo vietu. Man garšo Portugāles ēdiens, bet dikti iet pie dūšas arī Austrumu virtuve – kaut kas no Indijas, Ķīnas saldskābās variācijas un ceptie rīsi, Japānas suši. Tāpat mani vienaldzīgu neatstāj Itālijas risoto un pastas ēdienu variācijas, Spānijas paella. Francija mani ir apbūrusi un ir pilnīga favorīte konditorejas izstrādājumu jomā,» saka Diāna Šulce-Palma, bloga Gards, ka nenoēsties autore.
6.apr 2016
Saverio un Sigita Bianki iepazinās Itālijā studiju laikā, bet kopš pērnā gada dzīvo Latvijā un darbojas kopīgā biznesā – mīlestība pret ēdienu viņus iedvesmoja radīt savu ēdināšanas uzņēmumu Lazanjas Republika.