Recepte: kabači, kas garšos pēc ananasiem

© unsplash.com

Ja arī jums vairs nav kur likt kabačus, visas iecerētās receptes ir izmēģinātas, radi un draugi apdāvināti un nevēlaties tos mest tāpat vien laukā, pagatavojiet gardumus ziemai. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti, kā pagatavot kabačus ziemai, lai tie pēc garšas atgādinātu ananasus!

Sastāvdaļas:

  • 2 ½ kg kabaču;
  • 1,5 l ananasu sulas;
  • 600 g cukura;
  • 350 ml citronu sulas.

Pagatavošana:

  1. Nomazgājiet un nomizojiet kabačus.
  2. Pārgrieziet kabačus uz pusēm. Izņemiet no kabaču vidus laukā sēklas.
  3. Sagrieziet kabačus nelielos stienīšos vai kubiņos.
  4. Lieciet katlā kabačus, ananasu sulu, cukuru un citronu sulu.
  5. Uzkarsējiet katliņā esošo saturu līdz tas sācis vārīties. Tad samaziniet karstumu un turpiniet vārīt visu 20 minūtes.
  6. Pēc 20 minūtēm tīrās stikla burkās pildiet savārītos kabačus ar visu šķidrumu.
  7. Sterilizējiet burkas.
  8. Aizskrūvējiet ciet burkas.


Avots

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais